Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Een half uurtje verwijderd van het research reserve ligt het plaatsje Bandon met de Coquille River Lighthouse. Door de fraaie ligging behoort het tot een van de meest gefotografeerde vuurtorens van de kust. Vlak voor Bandon loopt de route door het Bandon Marsh National Wildlife Refuge; een groot gebied waar veel trekvogels overwinteren.

Alternatief plaatsje

Bandon heeft een mooi gerestaureerd historisch centrum. Het trekt om een of andere reden veel New-Agers aan, met de bijbehorende alternatieve geneeswijzen en nogal wat kunstgaleries. Het plaatsje is heel relaxed en de inwoners hebben hier weinig last van stress. 

Cranberry Capital of the Pacific Northwest

Verder staat dit stadje bekend om de veenbessen. Het is de ‘Unofficial Cranberry Capital of the Pacific Northwest’. In september is er het jaarlijks terugkerende Cranberry Festival. 

Prachtige natuur en leuke activiteiten

De kust bij Bandon is prachtig met ruige rotsformaties. Bij ruw weer spectaculair en bij kalm weer geschikt om 'clams' (een soort mossel) en krabben te zoeken. Het is ook mogelijk om hier te gaan vissen onder leiding van een gids. Voor iedereen die graag wat actiever bezig zou willen zijn is er in dit kleine plaatsje ook genoeg te beleven. Zo kan je met een Fat Bike de natuur in en ook golfers kunnen hier goed terecht. Je vindt in deze plaats namelijk twee van de mooiste banen van de Verenigde Staten. In dit plaatsje is er dan ook genoeg te beleven voor zowel jong als oud. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Bandon gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Bandon