Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Dit is de meest zuidelijke en laatste plaats aan de Highway 101 in Oregon. Het is er ook al wat warmer dan verder naar het noorden en wordt daarom ook wel de Banana Belt of Oregon genoemd. Brookings is ook een goede uitvalsbasis om het Redwood National Park in Californië te bezoeken. Dat ligt slechts tien kilometer verderop.

Banana Belt Loop

Het is misschien een beetje een gek idee om hierbij aan Oregon te denken maar niets is minder waar. Doordat de zuidelijke kust van Oregon over het algemeen in de winter een milder klimaat heeft als de noordelijker gelegen kust wordt dit ook wel de Banana Belt genoemd. Hier hebben ze dan ook de Banana Belt Loop uitgezet, dit is een route die je kan afleggen met een fatbike (fietsen met dikke banden). Je fietst dan over het strand van uitzichtpunt naar uitzichtpunt. Het is mogelijk om de route met de klok mee te rijden of juist tegen de klok in. Ze geven deze opties om zelf te kunnen bepalen hoe je de route wilt afleggen in verband met de wind. Het kan namelijk flink waaien op de stranden van zuidelijk Oregon. Je hebt dan natuurlijk liever de wind in de rug als tegen. Daarnaast is het belangrijk om voor het vertrek van deze Banana Belt Loop altijd de getijden te controleren. Wanneer je deze route gaat rijden met vloed zal dit lastiger zijn als met eb. Onderweg kom je de mooiste uitzichtpunten tegen zoals bijvoorbeeld de Cape Sebastian State Scenic Corridor en het Pistol State Scenic Viewpoint. Het is dan ook een echte aanrader voor iedereen die op een actieve manier de omgeving zou willen verkennen. 

Talloze activiteiten mogelijk

In Brookings kan je natuurlijk genieten van de rust en bijvoorbeeld een heerlijke stranddag in plannen, maar er is nog zo veel meer te ondernemen in Brookings. Je kunt hier perfect vissen, wandelen, kajakken, golfen en er zijn ook mogelijkheden voor het ondernemen van een tour om walvissen te gaan spotten. Dit zorgt ervoor dat Brookings een bestemming is voor jong en oud en een plaats is die je het gehele jaar door kunt bezoeken door het milde klimaat wat hier is terug te vinden ten opzichte van de overige delen van Oregon. 

Fietsvriendelijk Brookings

Brookings is een van de weinige plaatsjes in Oregon die is uitgeroepen tot een fietsvriendelijke plaats. Het is hier dan ook niet noodzakelijk om alles met de auto bezoeken. Het is ook zeer prettig om een fiets te huren en lekker door het plaatsje en de omgeving te fietsen. Zo hebben ze hier fietspaden, mogelijkheden om waterflessen bij te vullen en genoeg picknickplaatsen om een heerlijk stop op jouw fietstocht in te plannen. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Brookings gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Brookings