De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Verder in oostelijke richting, langs de Columbia River, rijd je door boomgaarden en blueberry velden (een soort bosbes) en zijn er tal van mooie uitzichtpunten. In het bijzonder Crown Point met het Vista House. In 1916 gebouwd als een memorial voor de vroegere pioniers en als rustplaats. De achthoekige constructie 'hangt' 220 meter boven de rivier en is opgenomen in het National Register of Historic Places.

Vista House

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Columbia River Gorge. De meeste rijden dan direct onder het beroemde gebouw dat bovenop een klif gelegen is door. Deze klif draagt de naam Crown Point State Scenic Corridor en het gebouw wat hierop staat heeft het Vista House. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de natuur van de Columbia River. Het Vista House werd oorspronkelijk ontworpen als rustplaats en uitzichtpunt voor de mensen die over de Columbia River Highway reden die in 1918 net was aangelegd. 

Waterfall Corridor

Crown Point State Scenic Corridor is ook het begin punt van de Waterfall Corridor. Dit is een serie van acht verschillende watervallen die langs de historische Columbia River Highway gelegen zijn. Je kan deze watervallen direct vanaf de snelweg aanschouwen maar je kunt hier ook prachtige wandelingen door de natuur maken. Het is dan ook zeker een aanrader om bij verschillende van deze watervallen te stoppen. Een waterval die niet mag ontbreken is toch wel de Multnomah Falls. Een van de mooiste watervallen die aan deze weg en in Oregon gelegen zijn. 

Reizen in de buurt van Crown Point

Logo Doets Reizen Amerika

Crown Point