Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Dit kustplaatsje heeft een klein, net bevaarbaar, haventje van waaruit je een ‘Whale Watching Cruise’ kunt maken. Het plaatsje noemt zich heel bescheiden ‘The Whale Watch Capital of the Oregon Coast’. Ook wordt hier veel op zalm gevist.

The whale watch capital of the Oregon Coast

Depoe Bay is het meest bekend door de perfecte omstandigheden om walvissen te gaan spotten. Dit komt omdat er in de maanden van maart tot december hier een vaste kolonie grijze walvissen is gevestigd. Zij hebben het gebied voor de kust van Depoe Bay tot leef en broedgebied gemaakt. Het is mogelijk om de walvissen vanaf een van de vele uitzichtpunten vanaf de kust zelf te spotten, maar je kunt ook doormiddel van een boottour echt het water op en wellicht nog dichter bij deze fantastische en gigantische dieren komen. 

Devil’s Punchbowl en Cape Foulweather

Vanuit Depoe Bay kun je via een kleine omweg (Otter Crest Loop) naar twee veel gefotografeerde plaatsen rijden. Dat zijn Devil’s Punchbowl, een ingestorte grot waar het water bij vloed vreselijk tekeer gaat. En Cape Foulweather, waar je 150 meter boven de woeste branding een spectaculaire uitzichten hebt. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Depoe Bay gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Depoe Bay