De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Langs de zuidelijke oever van het Upper Klamath Lake vind je de plaats Klamath Falls. 'Oregon’s City of Sunshine', zoals Klamath Falls wordt omschreven, heeft niet alleen talrijke zonovergoten dagen, maar is ook een veelzijdige bestemming qua activiteiten en (nabijgelegen) bezienswaardigheden.

Gezellig centrum

Het plaatsje heeft een sfeervol centrum met prachtige historische gebouwen en een verrassend ruim aanbod aan eetgelegenheden met een internationale keuken. Klamath Falls is een goede uitvalsbasis voor Crater Lake National Park, maar de nabije omgeving met de glooiende heuvels en uitgestrekte bossen nodigt ook uit om eropuit te trekken tijdens een wandel- of fietstocht!

Klamath Falls Refuge

Vanaf Fort Klamath kun je de oostelijke oever van het Upper Klamath Lake volgen. Een prachtige route, maar nog mooier is de route aan de westkant van het meer (Weed Road vanaf Fort Klamath). Je komt dan bij het enorme reservaat Klamath Wildlife Refuge. Het ligt precies op de belangrijke vogeltrekroute Pacific Flyway. Daardoor kun je er niet minder dan 430 vogelsoorten spotten, waaronder kraanvogels, pelikanen en kaalkopadelaars.

Het Upper Klamath Lake maakt deel uit van het Klamath Basin, een oorspronkelijk 'wetland' waar nu nog meren en wat moerasgebieden van over zijn. Het meer is het grootste van Oregon met een oppervlakte van bijna 350 vierkante kilometer. Het is belangrijk voor de watervoorziening en irrigatie van de omgeving. Je kunt er kanoën, kajakken en vissen (de enorme regenboogforel kan 15 tot 20 pond wegen). Ook zijn er jetboat trips en excursies naar de vogelreservaten. Een tijdje geleden is de Klamath Belle (een oude paddlewheeler) afgestoft voor cruises over het meer. Al deze attracties op het meer starten in Klamath Falls.


Reis in de buurt van Klamath Falls

Logo Doets Reizen Amerika

Klamath Falls