Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Newport is een verrassende bestemming aan de prachtige kust van Oregon. De plaats is met name bekend vanwege de iconische Yaquina Bay Bridge die de gelijknamige Yaquina Bay overbrugt, maar heeft ook nog een aantal andere bezienswaardigheden in petto. Zo kun je een bezoek brengen aan het Oregon Coast Aquarium, waar de geheimen van de oceaan worden onthuld, of aan het Pacific Maritime Heritage Center, waar je meer leert over maritieme geschiedenis van Newport. Uiteraard kun je ook simpelweg genieten van de golven van de Pacific Ocean die uitrollen op de prachtige stranden.

Oregon Coast Aquarium

Toeristisch hoogtepunt is het Oregon Coast Aquarium bij Historic Nye Beach. Hier leven onder andere zeeotters, zeehonden, zeeleeuwen, octopussen en papegaaiduikers. Ook de haaientunnel ‘Passage of the Deep’ is de moeite waard. Het aquarium werd bekendheid door bewoner orka Keiko. Ster uit de film 'Free Willy'. Je kunt ook het, aan het aquarium verbonden, wetenschappelijke Hatfield Marine Science Center bezoeken. Hier worden oceanografische onderzoeksresultaten gepresenteerd. 

Yakuina Head

Een andere attractie is Yakuina Head, dat officieel is uitgeroepen tot 'Outstanding Natural Area'. Het heeft een centrum gericht op het leven in zee. Er zijn in een oude groeve getijdenpoelen gemaakt, waar onder andere zeeanemonen en schelpdieren bekeken kunnen worden. Ook staat hier het Yaquina Bay Lighthouse (zie afbeelding hiernaast). Het is niet alleen een van de mooiste vuurtorens van de kust, ook zou het er spoken. Wandel ook eens langs de vissersvloot, oude en vergane huisjes, de dampende ketels waar krab in wordt gekookt of de prachtige vismarkt.

Prachtige scenic route

Ten zuiden van Newport ligt een bijzonder mooi deel van de kustweg. Eerst slingert de route door de plaatsjes Waldport en Yachats, alvorens te stijgen naar het hoogste punt van de kust Cape Perpetua (240 meter boven de oceaan). In het Visitor Center zijn wandelroutes verkrijgbaar voor onder meer Siuslaw National Forest met een uniek ecosysteem.

Reizen in de buurt van Newport

Logo Doets Reizen Amerika

Newport