De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Op de hoek van Madison en Fifth Avenue staat het hypermoderne en indrukwekkende Portland Building, van de architect Michael Graves. Het oude Riverfront dreigde in de jaren zestig volledig gesaneerd te worden; er werd zelfs een vierbaans autoweg doorheen gepland. Gelukkig zijn die plannen van de baan.

De oorspronkelijke bedoeling

Het gebouw is in 1982 door Micheal Graves ontworpen als een kantoor voor de stad Portland. Het is een van de meest bijzondere gebouwen in heel Portland en is inmiddels een award winnend gebouw in de postmoderne architectuur. Inmiddels heeft het gebouw last van structurele problemen en dreigt hierdoor zijn waarde als een van de meest bijzondere gebouwen van Portland te verliezen. Dit wil de overheid voorkomen en gaat dan ook het gebouw reconstructeren in de hoop dat het gebouw voor de komende 50 tot 100 jaar weer beschouwd kan worden als een van de meest bijzondere gebouwen van heel Portland. 

Tom McCall Waterfront Park

De oude werven zijn keurig opgepoetst en er is een prachtig park langs de rivier; het Tom McCall  Waterfront Park met mooie fonteinen, waaronder de Salmon Street Springs. Naast de fonteinen in Tom McCall Park is de Ira Keller Fountain ook zeker de moeite waard. Het is een gigantische sculptuur met fonteinen, watervallen, vijvers en pilaren die, zeker als het warm is, uitnodigen tot pootjebaden en waterpret.

Reizen in de buurt van Portland Building

Logo Doets Reizen Amerika

Portland Building