Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Zes kilometer verwijderd van Forest Park ligt het Washington Park, met een aantal van Portland’s populairste attracties. Het openbaar vervoersysteem verzorgt in het Washington Park uitstekende verbindingen tussen de diverse attracties.

Rose Test Garden

In Washington Park is de gratis International Rose Test Garden gelegen, waar van midden mei tot eind november meer dan 10.000 rozen van 400 soorten bloeien. Hier heb je een prachtig uitzicht op de stad hebt door de ligging van het park. Deze tuinen zijn inmiddels met verschillende awards beloond zoals de 'The Garden of Excellence' award. Daarnaast worden in deze tuinen ook award winnende rozen gekweekt. Het is dan ook een zeer uniek stukje van Washington Park wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. 

Japanse tuin

Vlak tegenover de rozentuin ligt de rustige Japanse tuin, een van de mooiste Japanse tuinen buiten Japan naar eigen zeggen van de stad Portland. Het is een complex van vijf traditionele tuinen met vele vijvertjes en bruggetjes. Je waant je hier echt even in Japan en komt geheel tot rust door de serene sfeer die in deze tuinen terug te vinden is. 

Oregon Zoo

In Washington Park ligt ook de Oregon Zoo. Deze dierentuin heeft een olifantenmuseum over de biologische en culturele geschiedenis van dit bijzondere dier. Verder heeft de dierentuin fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn en de Humboldt pinguïn zodat deze dieren niet geheel van de aardbodem verdwijnen. Je vindt in deze dierentuin ruim 2000 dieren terug en in totaal 200 verschillende soorten dieren. Een bezoek aan de Oregon Zoo zorgt voor een leuk dagje uit voor zowel jong als oud. 

Reizen in de buurt van Washington Park

Logo Doets Reizen Amerika

Washington Park