De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Lyndon B. Johnson Space Center

3 Actueel reisaanbod

Het beroemde ruimtevaartcentrum van Houston werd al in september 1961 in gebruik genomen. Hier zijn door de jaren heen vele ruimtevaartuigen ontworpen, ontwikkeld en getest. Niet alleen ruimtevaartuigen werden hier bedacht, maar ook systemen om te kunnen overleven in de ruimte. Space Center Houston is het officiële bezoekerscentrum van het Space Center. Hier kun je een tramtour maken, onder leiding van een gids, langs de diverse faciliteiten van het Space Center. In Racket Park staan alle oude raketten die in de beginperiode van de ruimtevaart werden gebruikt, opgesteld.

Space Center Houston (1601 NASA Parkway) is het officiële bezoekerscentrum van Nasa's Johnson Space Center in Houston. Hier vindt de astronautentraining plaats en wordt de directe controle over de ruimtevaartmissies uitgeoefend.

Tramtour door het Lyndon B. Johnson Space Center

Je kunt het Visitor Center bezoeken en een tramtour maken onder leiding van een gids, langs diverse faciliteiten van het ruimtevaartcentrum. Je gaat onder meer langs het historische Mission Control Center, het Space Center Theather en de Space Vehicle Mockup. Je bent vrij om uit te stappen bij het Racket Park, waar de oude raketten opgesteld staan, die gebruikt werden in de beginperiode van de ruimtevaart.

Level 9 Tour (viptour NASA)

Tijdens deze vier uur durende tour krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij NASA. Dagelijks zijn er een of twee tours met een minibus, onder leiding van een ervaren gids. Er worden per keer slechts twaalf personen toegelaten. De tours beginnen om 10:45am en om 11:45am. Raadpleeg de website voor meer informatie, beschikbaarheid en op welke dagen de tours plaatsvinden. De minimumleeftijd voor deze tour is 14 jaar.

Lunchen tijdens de Level 9 Tour

Er zit een gratis lunch bij inbegrepen in het Astronaut Cafetaria; de plek waar ook de astronauten hun lunch nuttigen. Dus heb je altijd al een vraag aan een echte astronaut willen stellen, dan is dit je kans.

Onderdelen van de Level 9 Tour

Je krijgt onder meer de ruimtevaartpakken, Historic Mission Control, het nieuwe Mission Control, de Sonny Carter Trainings Facility en het Space Environment Similation Lab (Vacuum Chamber) te zien.

Reserveer op tijd

Gezien de grote belangstelling voor deze rondleidingen, moet je tijdig reserveren. Minstens een dag voor bezoek, maar liever eerder. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Lyndon B. Johnson Space Center

Reizen in de buurt van Lyndon B. Johnson Space Center

Logo Doets Reizen Amerika

Lyndon B. Johnson Space Center