Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Laat downtown links liggen en ga naar het vermakelijke Stockyards. Daar kun je alles beleven wat met het oude Westen te maken heeft. Cowboys die met paard en al door de straten hobbelen, rodeo en Longhorn koeien. Maar ook gezellige restaurants met barbecue, bier en livemuziek.

Geschiedenis Fort Worth

Fort Worth is trots op de bijnaam Cowtown (koeienstad). Die naam is te danken aan de tijd na de Amerikaanse Burgeroorlog toen het van een fort omgetoverd werd naar bevoorradingspunt voor cowboys en drinkplaats van 10 miljoen koeien. Van hieruit werd het vee, via de Chrisholm trail, naar het noorden (Kansas) vervoerd. Na de aanleg van de spoorweg in 1873 werden de koeien niet langer naar andere plaatsen gedreven, maar verkocht op de markt in Fort Worth.

Beruchte boeven 

Fort Worth heeft tussen het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw een periode van werkloosheid en losbandigheid gekend, met beruchte boeven als Butch Cassidy (zie afbeelding hiernaast) en Sundance Kid.

De cowboys die hun vee afleverden, bivakkeerden in de stad en gaven hun zuurverdiende centen hier uit aan drank en ‘wilde vrouwen’. Daarvoor gingen ze maar al te vaak en graag met elkaar op de vuist.

Voornaamste bron van inkomen

Door de jaren heen was de veehandel de voornaamste bron van inkomsten in Fort Worth, zelfs toen in de omgeving grote olievelden werden aangeboord en de stad het centrum werd van de olie-industrie. Vooraanstaande inwoners hebben de stad voorts op de kaart gezet, door veel geld te steken in musea en stadsverfraaiing (Sundance Square).

De stad kwam met name na de Tweede Wereldoorlog sterk tot ontwikkeling. De agrarische sector als belangrijke economische pijler heeft plaatsgemaakt voor grote bedrijven zoals Bell Helicopters, Genera Dynamics en American Airlines.

Musea in Fort Worth

Net als vele andere steden kan je tijdens je vakantie in Texas, in Fort Worth ook vele musea bezoeken. Musea die je in deze stad kunt bezoeken zijn het Kimball Art Museum, Fort Worth Museum of Science & History, Fort Worth Aviation Museum, Stockyards Museum, National Cowgirl Museum and Hall of Fame en het Modern Art Museum of Fort Worth. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele musea die deze stad rijk is. 

Overige bezienswaardigheden in Fort Worth

  • Sundance Square
  • Fort Worth Stockyards National Historic District 
  • Fort Worth Water Gardens
  • Six Flags Over Texas
  • Fort Worth Zoo
  • Fort Worth Botanic Gardens 
  • Fort Worth Japanese Garden
  • SeaQuest Fort Worth 

Onze topbestemmingen in de buurt van Fort Worth

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Fort Worth gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Fort Worth