De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Aan de noordkant van Olympic National Park ligt het mooie Lake Crescent, dat prachtige kampeergelegenheden heeft. Vanaf Lake Crescent kan je de eenvoudige trail naar de prachtige Marymere Falls lopen door het mooie regenwoud (ook zeer geschikt voor gezinnen). Vlakbij Lake Crescent heb je de Sol Duc Hot Springs. Deze warmwaterbonnen kun je bezoeken, er is namelijk een resort met minerale baden omheen gebouwd.

 Sol Duc Hot Springs

De meest bekende warmwaterbronnen zijn de Sol Duc Hot Springs. Volgens een Indiaanse legende vochten hier een aantal draken een onbesliste strijd, waarna ze zich terugtrokken in gaten in de grond; van daaruit plengen ze nog steeds hun warme tranen die lauwwarm tot 54 graden Celsius zijn. Er is een resort omheen gebouwd met minerale baden en waar je je kunt laten verwennen met een (therapeutische) massage. Ook zijn er diverse campings. De Mount Olympus (2.432 meter) met zijn ijzige top beklimmen is een gevaarlijke onderneming en kan alleen door ervaren bergbeklimmers onder leiding van een gids worden gedaan. Meer informatie hierover kun je bij het Visitor Center verkrijgen.   

Olympic National Park

Het tweede gedeelte van het Olympic National Park wordt gevormd door de 120 kilometer lange kuststrook van Lake Ozette in het noorden tot Queets in het zuiden. Er zijn prachtige (eventueel meerdaagse) wandeltochten te maken over de ruige stranden. Zwemmen is er vrij gevaarlijk vanwege de vaak puntige rotsen en de verraderlijke stromingen (en de temperatuur!). Je kunt er wel vaak orka’s vanaf het strand spotten. Langs de strandroute liggen diverse campings. Bij Queets ligt het Queets River Rainforest, het meest ruige én rustigste van de regenwouden die het gebied kent. Daar staat ook de hoogste Douglas spar ter wereld (bijna 70 meter hoog en bijna 15 meter in omtrek).   

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Lake Crescent gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Lake Crescent