Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In 1791 werd Port Angeles gesticht, nu met circa 19.000 inwoners de grootste stad op het schiereiland. De naam is een overblijfsel van de oorspronkelijke Spaanse benaming ‘Puerto de Nuestra Señora de los Angeles’. Het is een oud houtverwerkingsstadje en het ligt aan een mooie kustlijn met indrukwekkende bergen op de achtergrond.

Port Angeles

Van toeristisch belang is dat het de belangrijkste toegangspoort tot het Olympic National Park is. Ook is er een ferryterminal voor ferries naar Victoria op Vancouver Island, Canada

Cape Flattery

Ongeveer 140 kilometer ten noordwesten van Port Angeles ligt Cape Flattery, het meest noordwestelijke punt van wat de ‘Continental United States’ (de VS minus Hawaii en Alaska) wordt genoemd. Via een wandelpad van 800 meter is de kaap, die door veel ontdekkingsreizigers is beschreven, te bereiken. Er vlakbij ligt het plaatsje Neah Bay. Het nietige dorpje wordt bewoond door de Makah stam, een walvisjagende Indianenstam die in 1850 bijna volledig door een pokkenepidemie werd uitgeroeid. In 1970 werd door erosie als gevolg van de eb- en vloedwerking een Makah dorp blootgelegd van meer dan 500 jaar oud. De vondst werd beschouwd als een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in de VS. Inmiddels heeft de oceaan het dorp weer in bezit genomen, maar de duizenden voorwerpen die zijn gevonden zijn tentoongesteld in het Makah Cultural and Research Center in Neah Bay.  

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Port Angeles gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Port Angeles