De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het centrum van western stadje Jackson waar alles om draait is Town Square. Vier grote bogen van wapiti-geweien en prachtige bomen zorgen samen met de kunstgaleries, bars, restaurants en gift shops voor een sfeervol plein. Ga zeker een biertje drinken in de Million Dollar Cowboy Bar. Het is ook erg leuk om bij de Jackson Hole Shootout aanwezig te zijn.

Jackson

De eerste blanken die zich in de omgeving van Jackson vestigden waren beverjagers, maar die verdwenen toen in Europa de modieuze bevermuts moest wijken voor de 'hoge zijde'. Dat was rond 1840 en vervolgens duurde het tot 1884 voordat zich hier de eerste Homesteaders (homestead = hofstede) ofwel boeren vestigden, gevolgd door het bekende arsenaal outlaws die de wet ontvluchtten. Jackson werd daardoor een typisch western stadje met de bekende façades en boardwalks om niet door de modder te hoeven lopen. 

Kunst

Tot het begin van de eeuw was Town Square een vuilnisbelt, maar in 1932 ontfermde de Rotary zich over het plein en richtte er vier grote bogen van wapiti-geweien op en plantte er bomen. Nu heeft het stadje meer dan dertig kunstgaleries, bars, restaurants en gift shops en er is een leuk Jackson Hole Museum over de geschiedenis van het gebied. Zeer fraai is het National Museum of Wildlife Art, gelegen aan de rand van het National Elk Refuge. Er zijn ongeveer 4.000 schilderijen, sculpturen en foto’s, gewijd aan voornamelijk Noord-Amerikaanse fauna. 

Activiteiten

Andere leuke dingen in Jackson: een biertje drinken in de Million Dollar Cowboy Bar (aan Town Square) en getuige zijn van de dagelijkse (m.u.v. op zondag) Jackson Hole Shootout om 18.00 uur op het Town Square; wees ruim van tevoren aanwezig! Jackson manifesteert zich de laatste decennia ook als een belangrijke wintersportplaats. In de directe omgeving ligt een drietal geweldige ski resorts, waaronder Snow King Ski Resort. Ook langlaufen is er goed mogelijk.

Jackson Hole

Jackson Hole is een vallei waarin Jackson gelegen is en tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Grand Teton National Park en Yellowstone National Park.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Jackson gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Jackson