Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Klemtu is een kleine gemeenschap, in een verlaten gebied van het regenwoud aan de kust van British Columbia. Hier kun je verblijven in de Spirit Bear Lodge. Tijdens dit uiterst bijzondere verblijf in deze lodge ga je iedere dag op pad met goede gidsen, opzoek naar wildlife. De natuur is spectaculair en onaangetast.

Bijzondere ligging

De Spirit Bear Lodge ligt in Klemptu, ver verscholen in een gebied met regenwoud en bijbehorende eilanden. De lodge ligt zeer centraal, midden in het leefgebied van grizzlyberen en de magische spiritberen (witgekleurde beren). De eigenaren van de lodge zijn - net als de gidsen - First Native en velen van hen zijn geboren in dit gebied waardoor ze over heel veel kennis beschikken over de flora en fauna. De Spirit Bear Lodge heeft exclusief toegang tot de Spirit Bear viewing-gebieden en heeft daarmee het alleenrecht. De reis is dan ook kleinschalig en intiem te noemen.

Spirit Bear Lodge 

De Spirit Bear Lodge is gebouwd in 2007 en beschikt over twaalf comfortabele kamers. Het gebouw is geïnspireerd door de traditionele Long Houses die hier duizenden jaren geleden werden neergezet door de West Coast First Nations. In het gebouw is de sfeer modern en relaxt, met talloze verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners. Na een dag vol bezienswaardigheden trekken de gasten zich terug in de Great Room. Hier kun je alle avonturen met elkaar delen. Met een beetje geluk zie je vanuit de lounge een orka, dolfijn of zeeleeuw voorbij zwemmen! Deze dieren zijn graag geziene gasten bij de lodge. Alle kamers beschikken over een privé-badkamer en hebben uitzicht op de zee en/of het regenwoud. Eenmaal aangekomen word je verwelkomd door de medewerkers van de lodge en krijg je uitleg over de lodge, de faciliteiten en het programma van de resterende dagen. De lokale gidsen beschikken over een enorme passie voor het gebied. Zij weten als geen ander de dieren op te sporen in dit gebied.

Welke diersoorten kun je zien en wat is er te doen ?

Spirit Bear

De Spirit Bear is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Het is echt een 'mindblowing experience' als je deze bijzondere beer in zijn eigen natuurlijke leefomgeving ziet. De schatting is dat er slechts 50 tot 150 Spirit Bears leven. Zij leven in een klein gedeelte van het immense Great Bear Rainforest. Het terrein van de Kitasoo/Xai’xais is dan ook de enige plek waar je deze diersoort aan kunt treffen, dus dit geeft wel aan hoe ontzettend bijzonder het is! Gedurende hele hele seizoen (begin juni tot begin oktober) kun je de Spirit Bear spotten, maar de kans is het grootst tijdens de trek van de zalmen in de periode medio augustus - begin september. Ongeveer 50% van de gasten van de Spirit Bear Lodge zullen deze witte beren ook daadwerkelijk zien.

Black Bear

British Columbia heeft een van de grootste populaties zwarte beren. Hiervoor geldt dat deze dieren zich het meest laten zien tijdens de zalmtrek in augustus, september en oktober. In de lente kun je ze wellicht spotten als ze op zoek gaan naar eten in de getijdenzone of vlakbij het kustgebied. In de warme zomers kiezen ze vaak voor de luwte in de bossen. Zodra de zalmen arriveren, is het feest voor de beren en doen ze zich te goed aan die overheerlijke zalmen om zo een goede voedingsbodem te leggen voor hun winterslaap.

Grizzly Bear

Het zien van grizzlyberen is erg onvoorspelbaar. In de lente kun je de grizzlyberen tegenkomen tijdens het grazen in de buurt van de grote riviermondingen op het vasteland. Grizzlyberen zijn verzot op bessen en zalm en eten hier net zo veel van totdat zij voldoende voorraad hebben om de winter door te komen. Zodra de grizzlybeer zalm ziet, neemt dit epische vormen aan! 

Whales and Marine Mammals

De migratie van de Humpback walvissen en orka's vindt plaats gedurende de zomer en herfst. Daarna volgen ze hun weg om hun kroost te voeren en te verzorgen. Daarnaast heb je kans op het zien van zeeotters, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. 

Salmon

Zalm wordt door ca. 200 diersoorten gegeten en is dus een zeer geliefde en immens belangrijke voedselbron. Tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge leer je van alles over hun levenscyclus, mysteries en het wonder wat je zult aanschouwen tijdens de zalmtrek, je weet niet wat je ziet! In verband met de afname van het aantal zalmen, leer je hoe wat men moet doen om de populatie in stand te houden. 

Coastal Wolves

Heel weinig gasten van de Spirit Bear Lodge hebben het privilege gehad om deze wolven te horen of te zien, maar misschien hoor jij bij de gelukkigen! 

The Rainforest

Het territorium van de Kitasoo/Xai’xais is voor 50% beschermd waardoor het ook de bijnaam 'Crown Jewel of The Great Bear Rainforest' heeft gekregen. Verwonder je aan de massieve en oude bomen, prachtige bladmossen, korstmossen en talrijke plantensoorten. Laat de moderne wereld achter je en wordt een met de natuur, leg of zet je camera neer, adem de frisse lucht in en relax! 

Hiking

Ga voor een diepere ervaring met het Great Bear Rainforest mee met je gids voor een lange hike door het overweldigende landschap van de Kitasoo/Xai’xais. Leer meer over de ecologie en wat het ecosysteem zo bijzonder maakt. Het is alsof je terug in de tijd gaat, mensen zijn hier een zeldzaamheid. En wie weet welk dier om de hoek komt kijken: surprise! Een avontuur waarover je nog lang zult napraten.

Cultural Day

Op een van de dagen kun je een culturele tour gaan maken en een Cultural Site bezoeken. Geniet van de mooie verhalen die de gidsen vertellen over de oeroude bossen, geschiedenis en traditionele gebruiken van de Kitasoo/Xai’xais.

Beste reistijd 

Grizzly Bears en Spirit Bears zijn actief van begin juni tot begin oktober. Tijdens je verblijf is de kans extreem groot dat je Spirit Bears, grizzly’s, orka’s, walvissen, dolfijnen en andere dieren zult zien. Maar wildlife laat zich nooit regisseren. Daarom staat het programma niet vast. Door de flexibiliteit van de activiteiten verveel je je geen moment. En mocht je desondanks niet het gewenste aantal dieren zien, bedenk dan dat deze reis op zich al een onvergetelijke ervaring is! Je verlaat de lodge boordevol kennis over het gebied en de First Nations-cultuur en je sluit het personeel voorgoed in je hart.

ALL IN-arrangementen 

Wanneer je verblijft in de Spirit Bear Lodge, kun je als gast gebruikmaken van talloze activiteiten. Denk aan wildlifetours waarbij je op zoek gaat naar Spirit Bears en Grizzly Bears. Maar je kunt ook diverse culturele tours maken die in het teken staan van First Nations zoals hierboven is beschreven. Er zijn 3 varianten mogelijk. Deze reis is gebaseerd op een verblijf van 4 nachten in de Spirit Bear Lodge (met aankomst op maandag). Je kunt ook kiezen voor een verblijf van 3 nachten (met aankomst op vrijdag) of 7 nachten (met aankomst op maandag).

Maatwerk 

Vanzelfsprekend kun je bij Doets Reizen het bestaande reispakket uitbreiden met een reis door West-Canada of elders in Amerika en/of Canada. Wij stellen graag een reis samen rondom jouw verblijf in de Spirit Bear Lodge. 

Advies & Hulp 

Heb je verdere vragen? Bel 072 575 33 33 of mail naar [email protected]. Elske Doets heeft persoonlijk ervaring met deze lodge, zij kan je hier alles over vertellen! 

Reizen in de buurt van Spirit Bear Lodge

Logo Doets Reizen Canada

Spirit Bear Lodge