Bosbranden Jasper Meer info

Op rondreis door Atlantisch Canada zal Baddeck een van de stops zijn. Baddeck is het begin- of eindpunt van de Cabot Trail, een prachtige autoroute door het Cape Breton Highlands National Park. Het schiereiland Cape Breton waar Baddeck te vinden is, ademt in zijn totaliteit de Schotse invloedssfeer uit. Dit sfeertje wordt mede benadrukt door de vele meren die hier zijn.

Bezoek Baddeck

Baddeck is met bijna 1.100 inwoners een van de grotere plaatsen aan het Bras d’Or Lake. Het heeft een visitor centre en een heel plezierige waterkant waarlangs de mainstreet loop, met een jachthaven en een mooie werf van waaruit rondvaarten over het Bras d’Or Lake kunnen wordt gemaakt. Het hele stadje is zeer goed beloopbaar. De belangrijkste toeristische trekpleister van Baddeck is de Alexander Graham Bell National Historic Site.

Ontdek de Cabot Trail

Met de auto kan het Cape Breton Highlands National Park alleen via de Cabot Trail worden bezocht; langs de trail zijn 24 uitzichtpunten. De andere mogelijkheid is te voet en daarvoor is bij het centre informatie te verkrijgen. Het park is dicht bebost, heeft vele meren en meertjes en snelstromende rivieren en beken. Het heeft een interessante fauna met elanden, zwarte beren, witstaartherten, stekelvarkens, rode vossen, bobcats, sneeuwhazen, jakhalzen en nog een aantal kleinere zoogdieren en meer dan 250 vogelsoorten.

Reizen in de buurt van Baddeck

Logo Doets Reizen Canada

Baddeck