Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Overal om je heen de Franse taal horen op het Noord-Amerikaanse continent, het blijft vreemd... ‘Je me souviens’, zeggen de Québécois over hun provincie, ‘ik herinner het me’. Wie Quebec en Montreal eenmaal bereisd, herkent de Latijnse 'touch' en heeft er een levenslange liefde bij. Beide steden zijn begin 16e eeuw gesticht door, jawel, de Fransen en hoewel honderd jaar later de Britten de kolonie overnamen, is de voertaal altijd Frans gebleven - al spreken de meeste Québécois ook wel (een beetje) Engels. Voor natuurliefhebbers is een rondreis door de provincie Quebec een aanrader, je vindt er onder meer witte dolfijnen, bultrugwalvissen, rendieren en papegaaiduikers.

Montreal 

De mix van Europese en Noord-Amerikaanse cultuur maakt Montreal uniek. Downtown, rondom Crescent Street, is het Engelstalige centrum. Voor trendy restaurantjes (menu’s alleen in het Frans) en hippe boutiques ga je naar Le Plateau Mont-Royal. St Viateur bakt er sinds 1957 de beste bagels (sorry, New York). Parc Mont-Royal is de plek om hard te lopen, te picknicken, een festival mee te pakken of in de winter op een tobagan de hellingen af te sleeën. Ondergronds opent zich een tweede stad van metrostations en tunnels. Omdat het ’s winters bovengronds zo bar koud is in Montreal vind je er alles, van restaurants en winkelcentra tot bioscopen en theaters. De metrokunst alleen al is een ritje waard. 

Pittoresk Quebec 

Wie Quebec zegt, zegt Château Frontenac. Wanneer je aan komt rijden, zie je dit pittoreske kasteel al van verre boven de stad uittorenen. Het château, tegenwoordig een hotel, is het hart van Old Quebec. Zonder de astronomische kamerprijzen te betalen kun je toch genieten van het historische interieur en het uitzicht door een drankje in de hotelbar te doen. Met haar oude stadsmuren, geplaveide steegjes en historische gebouwen voelt Quebec als een levend museum, de stad is dan ook deel van het UNESCO werelderfgoed. 

Beluga’s en bultruggen 

De Saint Lawrencerivier waaraan Montreal en Quebec hun bestaan danken, mondt uit in de Saint Lawrencebaai. Elke zomer van half juli tot en met augustus is deze baai het ontmoetingspunt van beluga’s (witte walvissen) en bultrugwalvissen. Hier kun je kajakken met de beluga’s. De veel grotere bultruggen kun je zien vanaf een boot en zijn favoriet bij fotografen vanwege hun speelse capriolen en hoge sprongen waarbij ze helemaal uit het water komen. 

Rondreizen langs de parken 

In Quebec liggen maar liefst 30 Nationale Parken, Sépac genoemd, en dan zijn er nog talloze wildlife reservaten en provinciale parken. Op rondreis of camperreis kun je je onderdompelen in de verschillende landschappen, van watervallen tot fjorden en kratermeren en niet te vergeten het Noorderlicht. De parken zijn ook de beste plek om kennis te maken met de cultuur van de Inuit, de oorspronkelijke bewoners van Canada.

Reizen naar Quebec

Logo Doets Reizen Canada

Quebec