Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Prince Edward Island

4 Actueel reisaanbod

De kleinste provincie van Canada, maar groots in prachtige natuur en sfeervolle dorpjes. Dit eiland is te bereiken per veerboot of via de langste brug van Canada en kent veel verrassende plekjes. Wat dacht je van de oranje kust, de aardappelvelden met prachtige, uit hout opgetrokken boerderijen en de vuurtorens die hier op iedere hoek lijken te staan. In het noorden van Prince Edward Island ligt het gelijknamige nationale park, dat bestaat uit uitgestrekte duinen en verlaten stranden.

Victoriaanse sfeer

Charlottetown, dat door Canadezen trots Canada’s Birthplace wordt genoemd, was de plek waar in 1864 de besprekingen om alle provincies in één natie te verenigen officieel startten. Het centrum van de stad ademt nog steeds een rijke geschiedenis en de bijbehorende Victoriaanse sfeer op de pleinen is uniek.

Zoutwatermoerassen

Het eiland is vooral bekend vanwege het Prince Edward Island National Park, dat uit drie gebieden bestaat; Cavendish, Brackley-Dalvay en Greenwich. Doordat de delen via water gescheiden zijn, konden er drie compleet verschillende landschappen ontstaan. Witte stranden, rode zandsteenrotsen en zoutwatermoerassen bieden plek aan vele beschermde vogelsoorten. De brede stranden en trails langs indrukwekkende zandduinen en vuurtorens, maken van dit nationaal park een echte must see.

Overnacht in een vuurtoren

Het eiland lag voorheen vrij geïsoleerd. Sinds de opening van de 13 kilometer lange Confederation Brigde naar New Brunswick in 1997 ontdekten vele bezoekers voor je hoe uniek Prince Edward Island is. Voor wie dat leuk vindt: je kunt gewoon nog de veerboot nemen en vanaf zee de adembenemende panorama’s in je opnemen. Ultieme ervaringen op dit eiland, zoals overnachten in een vuurtoren in Cedar Dunes Provincial Park, regel je ook bij Doets Reizen.

Reizen naar Prince Edward Island

Logo Doets Reizen Canada

Prince Edward Island