Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Prince Edward Island National Park

4 Actueel reisaanbod

Het is een van de kleinste Nationale Parken in Canada, maar zéker niet de minste. Want Prince Edward Island National Park bestaat uit een allesomvattend stuk natuurpracht, waar brede witte stranden en schitterende rode zandsteenrotsen worden afgewisseld met zoutwatermoerassen en beschermde vogelsoorten. Dit is het stuk land dat Lucy Maud Montgomery inspireerde tot het schrijven van bestsellers, waaronder Anne van het Groene Huis. Met haar roodharige vlechtjes is Anne de ‘Pipi Langkous’ van Canada en een idool voor jonge vrouwen uit Japan. Bij het zien van het idyllische Green Gables House snap je meteen waarom!

Drie compleet verschillende landschappen

Een bezoek aan het (kleine) PEI lijkt misschien niet spectaculair, maar laat je niet misleiden! Want door de relaxte maritieme vibe, diverse natuurpracht en historische attracties staat alléén Prince Edward Island National Park al garant voor een hoogtepunt tijdens jouw autorondreis door Atlantisch Canada. Het park bestaat uit drie delen: Cavendish, Brackley-Dalvay en Greenwich, en hoewel deze delen dichtbij elkaar liggen worden ze gescheiden door water. Dit zorgt voor een uitgestrekt park met drie compleet verschillende landschappen, indrukwekkende scenic drives en voor jou als toerist de meest adembenemende panorama’s.  

Nét een prentenboek

Kustplaats Cavendish heeft haar roem vooral te danken aan het idyllische Green Gables House. Dé trots van Canadezen uit Prince Edward Island. Het huis stond namelijk model voor het wereldberoemde kinderboek Anne of Green Gables van Lucy Maud Montgomery en is inmiddels een échte toeristenattractie. Maar ook de witte zandstranden en baaien, zoals Cavendisch Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Dalvay Beach, Rustico Bay en Covehead Bay doen het goed bij toeristen. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan The Links at Crowbush Cove, de nummer één golfbaan van Canada. Hecht je meer waarde aan een rustigere kustplaats? Dan is het minstbezochte, maar mooiste deel van PEI National Park, Greenwich dé place-to-be. Dit beschermde juweeltje heeft de grootste zandduinen van het eiland met tientallen bijzondere vogelsoorten. Daarnaast geniet je van prachtige boardwalks en diverse wandelpaden langs moerrassen en graslanden. Het lijkt net een prentenboek!

Overnacht in de kleinste provincie van Canada

Het is misschien de kleinste provincie van Canada, maar Prince Edward Island heeft enorm veel te bieden. Het is daarom verstandig om je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende dagen, zodat je niet hoeft te stressen en kunt genieten van alle natuurpracht. Zo kun je uitstekend overnachten in het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn gelegen in Cavendish. Maar ook in de sfeervolle hoofdstad Charlottetown zijn er prima accommodaties beschikbaar – zoals het Rodd Charlottetown Hotel - voor een fijne overnachting voor óf na een dag PEI National Park.

De hoogtepunten van PEI National Park

Met zeven bewaakte stranden, verschillende historische plekken en méér dan 50km aan hiking en biking trails - langs weelderige zandduinen, rode zandsteenrotsen, moerassen en verschillende vuurtorens - is PEI National Park een fijne stop tijdens jouw rondreis door Atlantisch Canada. Dit zijn de hoogtepunten:  

  • Bezoek het idyllische Green Gables House;
  • Maak een wandeling door de Greenwich Dunes;
  • Neem een frisse duik vanuit een van de zeven stranden;
  • Spiek naar binnen bij het Victoriaanse Dalvay-by-the-Sea Hotel;
  • Spot beschermende vogelsoorten zoals de dwergplevier.

Onze topbestemmingen in de buurt van Prince Edward Island National Park

Reizen in de buurt van Prince Edward Island National Park

Logo Doets Reizen Canada

Prince Edward Island National Park