Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Húsavík in het noorden van IJsland is de 'walvissafari hoofdstad' van IJsland. Vanuit deze pittoreske plaats met een levendige vissershaven, worden diverse walvis excursies aangeboden. Bezoek hier het Húsavík Whale Museum. Dit walvismuseum is het enige zeezoogdieren museum in IJsland, met informatie over de walvissoorten, aangespoelde walvissen en walvisjacht. Húsavík heeft volop leuke cafés en restaurants. Hierdoor is het een perfecte plaats om te verblijven of om te lunchen.

Walvissen spotten

Husavik ligt aan de baai Skjálfandi. Skjálfandi betekend schuddende baai en dat verwijst naar de aardbevingen die hier regelmatig plaats vinden. De plaats heeft een levendige vissers haven en heeft veel leuke cafés en restaurants! Husavik word ook wel de walvissafari hoofdstad van IJsland genoemd, geen verassing dus dat er diverse excursies vanuit de plaats aangeboden worden.
Ongeveer 23 soorten walvissen, waaronder de blauwe vinvis leven in de wateren in en om de baai. Ook is er een grote populatie papegaaiduikers te vinden. 

Bezienswaardigheden

Een aanrader in Húsavik is een bezoek aan het Húsavik Whale Museum. Dit is een walvismuseum en is het enige zeezoogdieren museum van IJsland. In dit museum wordt verteld over de walvissoorten, aangespoelde walvissen en walvisjacht. Er wordt o.a. een 22 meter lang skelet van een blauwe vinvis tentoongesteld. 
Een ander museum in Husavik is het Husavik Musuem House. Hier vind je het vernieuwde volksmuseum en een Maritiem museum.
Húsavik is bereikbaar via ringweg 1, of via het vliegveld van Húsavik.


Onze topbestemmingen in de buurt van Húsavík

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Húsavík gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen IJsland

Húsavík