Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Het is de hoofdstad van Noord IJsland en hiernaast is het ook nog een prachtig gelegen in het hart van Eyjafjörður. Dit plekje staat vol met goed onderhouden huizen, omgeven door bomen. In 1787 werd Akureyri officieel gesticht. Het is nu het belangrijkste handelscentrum van het noorden en heel populair onder de toeristen. De stad bied je genoeg mooie locaties, activiteiten en andere mogelijkheden aan. Zoals wandeltochten maken, paardrijden of zwemmen.

Mooie locaties, activiteiten

Je vind hier de meeste noordelijke botanische tuin ter wereld, de beste skipiste van IJsland en een internationaal vliegveld. Er zijn in de stad genoeg goeie restaurants en hotels te vinden. Vaak worden in restaurants locale producten voor hun gerechten gebruikt! 

Het nachtleven en cultureel

Het nachtleven in Akureyri is heel gezellig! Er zijn live muziek bars, dansgelegenheden en nog veel meer. Voor kunst en cultuur kun je terecht bij het straatje Listagil. In 2010 is in Akureyri een nieuw cultureel centrum geopend, ‘Hof Culture House’. In dit centrum vind je een muziekhal, faciliteiten voor conferenties en tentoonstellingen en een toeristeninformatie. 10 minuten rijden van dit centrum ligt de Kersttuin. Dit is een rood huisje, versierd met reuze snoep. Bij binnenkomst kom je terecht in een kersthemel waar een tentoonstelling van locale handgemaakte IJslandse kerstvoorwerpen is. Voor de sfeer is de ruimte gevuld met de geur van kaneel en pepermunt gemengd met gerookt lamsvlees en brandend houtskool. In het midden van het huis vind je een vuurtje met op de achtergrond gezellige kerstmuziek. Rondom het huis vind je nog een leuk torentje met de grootste kerstkalender ter wereld, een wensput en een feestelijke toilet!

Reizen naar Akureyri

Logo Doets Reizen IJsland

Akureyri