Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het Westland heeft een indrukwekkende geschiedenis. Legendarische vulkanen en gletsjers als Snæfellsjökull en watervallen als Barnafoss vormen het toneel van eeuwenoude mythen en sagen. De ongerepte wildernis is een walhalla voor de natuurliefhebber en ontdekkingsreiziger. In het Westland dompel je jezelf onder in warmwaterbronnen én IJslandse legendes.

De trol in een gletsjer

De hier ontstane IJslandse legendes zorgden voor de bijnaam van de regio: Sagaland. De stratovulkaan Snæfell en bijbehorende gletsjer Sjökull inspireerden velen. Zo raakte schrijver Jules Verne in de ban van de vulkaan en schreef erover in het boek ’Naar het middelpunt der aarde’. Volgens een oude legende beklom de trol Bárður in de negende eeuw voor het eerst de Snæfellsjökull. Hij zou nog steeds in de gletsjer wonen…

Volg het oude paardenpad

Een must see is het vissersplaatsje Arnarstapi aan de zuidkust van het Snæfellnes schiereiland. Het ligt aan de voet van de Stapafell-berg en is omgeven door prachtige basaltformaties. Volg hier de populaire wandelroute, het zogeheten oude paardenpad, langs de kustlijn met woeste kliffen naar Hellnar en ontdek de schoonheid van het Westland. Je kunt deze regio uitstekend combineren met een stedentrip naar Reykjavik of een roadtrip door IJsland, de afstanden zijn overzichtelijk. Doets Reizen regelt de beste Westland-deals voor je.

Reizen naar Westland

Logo Doets Reizen IJsland

Westland