Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

IJsland

Snæfellsjökull National Park

3 Actueel reisaanbod

Snaefellsjökull Nationaal Park is een van de drie nationale parken van IJsland en gelegen op schiereiland Snæfellsnes in het westen van IJsland. Grootste trekpleister is de gelijknamige vulkaan en de daarop liggende gletsjer, Het park is omhuld in mysterie en romantiek; het is het enige park dat van de kust tot aan bergtoppen reikt. Een absolute must om toe te voegen aan je reis door IJsland.

Het nationaal park 

Het nationale park ligt op het schiereiland Snæfellsnes, tussen de Faxaflói baai in het zuiden en de Breidafjördur fjord in het noorden. Het is het grootste schiereiland van IJsland.
Vanuit Reykjavík is hij al te zien, de 1446 meter hoge stratovulkaan Snæfellsjökull, die bedekt is met een gletsjer. De vulkaan bevindt zich op het meest westelijke deel van het schiereiland Snæfellsnes. Officieel heet hij Snæfell, maar om hem te onderscheiden van de twee andere bergen in IJsland, wordt hij Snæfellsjökull genoemd. Het Nationaal Park werd op 28 juni 2001 opgericht en beslaat meer dan 170 km². De schrijver Jules Verne raakte in ieder geval in de ban van deze vulkaan en liet er zijn boek ’Naar het middelpunt der aarde’ beginnen.

Bezienswaardigheden

Snæfellsjökull wordt een van de mooiste gletsjers van IJsland genoemd, zelfs van een afstand, en is dus zeker de moeite om de rit te maken naar het westen van IJsland.
In de buurt van Dritvík, ligt een prachtige inham, Djúpalónssandur. Vroeger werd deze inham gebruikt als aanlegplaats voor kleine vissersboten. Nu zie je er prachtige lavaformaties op een geweldig mooi strand.
Ook onderdeel van het nationaal park is de vulkaankrater Saxhóll en 'de zingende grot'Sönghellir. Deze grot is die beroemd om zijn prachtige echo’s en oude inscripties. De beste echo’s weergalmen als je buiten de grot praat of zingt, in plaats van in de grot. 


Reizen in de buurt van Snæfellsjökull National Park

Logo Doets Reizen IJsland

Snæfellsjökull National Park