Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Vík is een kleine plaats aan de zuidkust van IJsland. Het is een perfecte uitvalsbasis voor vele hoogtepunten zoals Black Beach en de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen. Het rustige plaatsje Vík bevindt zich onder de helling van de Mýrdalur vallei. De plaats is een uitvalspunt voor vele hoogtepunten aan de South Shore. In alle richtingen is deze plaats omgeven door natuurpracht. In het westen vind je de gletsjerrivier Jökulsá. In het oosten ligt de rivier Blautakvísl. In het noorden ligt de Mýrdalsjökull ijskap en in het zuiden bevindt zich het zwarte vulkanische zand aan de Atlantische Oceaan.

Reynisdrangar

Ten westen van Vík liggen prachtige trollenrotsen in de zee. Volgens een oud volksverhaal zijn de rij van pieken (66 m hoog) twee versteende trollen en de mast van een schip. Het verhaal gaat dat de twee trollen zo druk bezig waren met het zware schip als buit aan land trekken, dat ze werden verrast door de opkomende zon. Vervolgens ontkwamen ze niet aan het lot van elke trol: het daglicht veranderde ze voor eeuwig in steen.

Reynisfjara

Op dezelfde plek is het strand van Reynisfjara. Dit strand is prachtig bezaaid met basaltsteentjes die zijn gladgeslepen door de zee. De steentjes liggen uitgestrekt over een lengte van 2 kilometer. Wees wel voorzichtig bij het bezoek aan het strand van Reynisfjara. De golven kunnen plotseling ver het strand op reiken en de stromingen zijn extreem gevaarlijk! Hou dus afstand van de branding!

Mýrdalur

De omgeving van de Mýrdalur vallei is een gebied met veel verschillende kleur- en landschapscontrasten. De Noordse Sterns nestelt hier. En in mei tot juli bevinden bij de kliffen ten westen van het dorp talloze papegaaiduikers, drieteen meeuwen en noordse stormvogels. Kom niet te dicht bij de eieren en jongen van de Noordse sterns want ze beschermen ze met volle kracht. De agressieve vogels nemen zo een duik naar je hoofd en aarzelen geen moment om heftig te pikken. 

Reizen in de buurt van Vík

Logo Doets Reizen IJsland

Vík