De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Selfoss is een leuk plaatsje om even een koffiestop te houden of gezellig te gaan winkelen. De ringroad #1, de hoofdweg over IJsland, loopt letterlijk door Selfoss, waardoor het een handige plek is als uitgangspunt voor een bezoek aan de Golden Circle of de South Shore.

Het kleine centrum van Selfoss is geheel vernieuwd, met pastel gekleurde huizen en historische gebouwen. Deze laatste zijn gerestaureerd waardoor oud en nieuw hier samen komen. Naast terrassen, cafés, restaurants, brouwerijen, winkels en lokale boetiekjes vind je in het centrum een groot monument voor de houten kathedralen die op IJsland tijdens de Middeleeuwen gebouwd werden. Voor de echte 'foodies' is een bezoek aan Selfoss Dairy een must, dit is de plek waar de beroemde IJslandse Skyr gemaakt wordt. Hier maak je een tour, kun je diverse producten proeven en leer je meer over de gezonde IJslandse voeding. 

Kenmerkend voor Selfoss is de hangburg over de grote Ölfusá-rivier. Deze werd met haast in 1945 gebouwd, omdat de oude brug is ingestort in 1892. Er reden toen twee met melk geladen vrachtwagens tegelijk over de brug waartegen deze toentertijd niet bestand was. 

Reis in de buurt van Selfoss

Logo Doets Reizen IJsland

Selfoss