Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

IJsland

ION Luxury Adventure Hotel

10 Actueel reisaanbod

Het adembenemende en luxe ION Hotel ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Reykjavik en kan worden gezien als een perfecte uitvalsbasis voor het rijden van de Golden Circle Route. De Golden Circle toont je de mooiste plekjes van het land zoals de spuitende geisers van Geysir, het samenkomen van aardplaten in Thingvellir National Park en het kolkende water van de imposante Gullfoss Waterval. Het hotel is omringd door prachtige bergen en lava velden en beschikt over een zwembad en behoort tot de top van luxe hotels in IJsland.

Duurzaamheid

Verblijf in het ION Luxury Adventure Hotel is een onvergetelijke ervaring. Het gehele hotel is gericht op duurzaamheid en heeft dan ook vele certificaten en prijzen hiervoor ontvangen. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op de omgeving en aangevuld met drijfhout en andere natuurlijke materialen uit de omgeving. Alles in het ION hotel is biologisch en fair rade, van het eten tot het beddengoed. Meubels zijn gemaakt van gerecycled materiaal, en lampen gemaakt van gevonden hout en lava.
Het ION biedt je de nieuwste snufjes op gebied van duurzame materialen, innovatieve bouwwijze en gebruik van de omgeving. Daarnaast geniet je van luxe en alles wat IJslands te bieden heeft op gastvrijheid. 

Gebruik van geometrische energie

Het ION hotel is gelegen nabij Mount Hengill, een actieve vulkaan van 100 km2. In het gebied vind je verschillende warmwaterbronnen die je via wandelpaden kunt bereiken. Dit gebied is een grote bron voor geometrische energie die o.a. wordt opgevangen in de krachtcentrale van Nesjavellir. De energie hiervan wordt gebruikt om de meeste steden op IJsland te verwarmen. Het water wat in dit gebied uit de grond wordt gehaald heeft gemiddelde warmte van 350C en wordt dus gebruikt om water, huizen en straten voor openbaar vervoer te verwarmen, maar wordt ook omgezet in elektriciteit. 
Reykjavik Energy die de krachtcentrales op IJsland beheert besteed ook veel aandacht aan het behoud van de geometrische gebieden door het aanleggen van diverse wandelpaden. Archeologische vondsten worden geregistreerd op totaal 375 vindplaatsen. IJsland is erg trots op zijn duurzame gebruik van de warmte die het eiland biedt. Het ION Luxury Adventure hotel biedt uitzicht op Nesjavellir Geothermal Power Station, het op een na grootste geothermische krachtcentrale van IJsland.

Wildlife 

Vanuit het hotel kun je de diverse wildlife van IJsland spotten. Meer dan 50 soorten broedvogels zijn regelmatig te zien in de omgeving, naast de talloze vissen en zoogdieren als vossen, nertsen en bosmuizen.

Reizen in de buurt van ION Luxury Adventure Hotel

Logo Doets Reizen IJsland

ION Luxury Adventure Hotel