Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Kansai-regio (ook wel ‘Kinki-regio’ genoemd) omvat het uitgestrekte Osaka Plain dat, samen met wereldsteden Osaka en Kyoto, de kern vormt van een fantastisch, levendig gebied. Met ruim 22 miljoen inwoners en een oppervlakte van meer dan een tiende van het land, is Kansai een cultureel centrum en het historische hart van Japan. Verdeelt in zeven prefecturen (Mie, Nara, Wakayama, Kyoto, Osaka, Hyōgo en Shiga) vind je in Kansai genoeg activiteiten, attracties en fantastisch natuurschoon om je reis door Japan onvergetelijk te maken.

Traditioneel Japan

Voordat Tokio het zwaartepunt werd (17e eeuw), was Kansai het politieke, economische en culturele centrum van Japan. Er zijn veel historische monumenten intact gebleven en in de meeste steden vind je het écht traditionele Japan. Elke grote stad in Kansai heeft zijn eigen charmes en hoogtepunten, waar jaarlijks reizigers van over de hele wereld op afkomen. Aanschouw met eigen ogen steden als Kyoto, Osaka, Nara, Kobe, Shiga en Wakayama. Je zult er de rijke cultuur van Japan beter leren begrijpen.

Kansai’s stedelijke grootmacht

De meest iconische plaats in Kansai is zonder twijfel Kyoto. De stad telt maar liefst 4.800 tempels, diverse traditionele Japanse wijken (Gion), talloze monumenten (Imperial Palace en Shimogamo Shrine) en 13 Werelderfgoederen (aangewezen door UNESCO). Bezoek ook zeker de zandbanken van Amanohashidate, één van de ‘Three Views’ (lijst met de drie meest schilderachtige landschappen in Japan), Uji (beroemd plaatsje met heerlijke thee) en het eiland Miyajima (bekend om de drijvende torii van Itsukushima). Ondanks de populariteit van Kyoto is Osaka de economische grootmacht in de Kansai-regio. De stad staat vooral bekend als levendig en modern, met lichtgevende neonborden, fantastische eetgelegenheden en het kasteel van Osaka. In deze stad draait het vooral om lekker eten, het bezoeken van spotgoedkope winkeltjes en genieten van de Japanse vriendelijkheid.

Op zoek naar innerlijke rust

Na een bezoek aan Kyoto en Osaka reis je af naar het minder bekende, maar nóg mooiere, Nara: waar je het échte, spirituele centrum van Japan ontdekt. In de prefectuur vind je culturele en historische plaatsen, zoals een 1.300-jaar oude Shinto-heiligdom (Kasuga-taisha), een boeddhistisch tempelcomplex (Todai-ji) en een indrukwekkende vijf-verdieping-hoge pagode (Kōfuku-ji). Ook in het zuidelijke Wakayama speelt religie een grote rol met boeddhistische tempels als Koyasan en Kimiidera, én de Kumano Kodo (eeuwenoude pelgrimsroute met typisch Japanse guest houses). Natuurliefhebbers zullen zich meer thuis voelen in Shiga, met de rustgevende wateren van Lake Biwa (Japan’s grootste meer) of Kobe, waar je talloze panoramische uitkijkpunten hebt over de gelijknamige stad. Kortom, de indrukwekkende Kansai-regio biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Kansai is tijdloos

Gekenmerkt door tempelcomplexen, eeuwenoude monumenten en hoogwaardige architectuur is Kansai een verzameling van Japanse cultuur, religie, geschiedenis en traditie. In wereldsteden als Kyoto, Osaka, Kobe en Nara vind je allerlei leuke restaurants, barretjes, pensions en winkelcentra waar je je kunt mengen met de lokale bevolking. Reis je door de Kansai-regio, dan mogen deze hoogtepunten niet ontbreken:

Bestemming in Kansai

Reizen naar Kansai

Logo Doets Reizen Japan

Kansai