Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Abisko is een dorp in Zweeds Lapland, dit dorp is de uitvalsbasis voor het gelijknamige park: Abisko National Park. Abisko heeft een bergstation, dit is één van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Je komt hier met een stoeltjeslift en je kunt hier heerlijk dineren! In de winter zijn er activiteiten zoals langlaufen, sneeuwschoentochten en hondenslee safari’s. In de zomer loop je gemakkelijk naar de watervallen, grotten en kan je het Trollsjön meer bezoeken!

Ligging 

Abisko is een dorp in de Zweedse provincie Norrbotten en ligt in de gemeente Kiruna.

Inwoners 

Er wonen ongeveer 83 mensen in Abisko

Klimaat 

Abisko heeft een toendraklimaat. Het is koud maar gematigd. In de koudste maanden december, januari en februari wordt het er vaak niet warmer dan 8 tot 12 graden. Waarbij het ‘s nachts tot 25 graden onder nul kan lopen. Een grootdeel van de neerslag valt in de vorm van sneeuw, wat meestal in de zomer blijft liggen. De zon gaat eind juni niet onder en dan is het in Harads 24 uur licht. Eind december komt de zon bijna niet op en is het ongeveer 21 uur per dag donker.

Geschiedenis 

Abisko is een oud Samisch dorp. Het land van de Sami bevat het noordelijk deel van Zweden, Noorwegen, Finland en een klein schiereiland van Rusland. Het Sami volk is het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. In 1909 bedacht Zweden het concert van “Nationale Parken”, op dit moment heeft Zweden 30 Nationale Parken.

Bereikbaarheid 

Het is gelegen aan de Europese weg 10 en ligt aan de spoorlijn tussen Narvik en Luleå. Abisko is ook het begin van de Kungsleden (een wandelroute van 440 km).

Onze topbestemming in de buurt van Abisko

Reis in de buurt van Abisko

Logo Doets Reizen Zweden

Abisko