Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Jukkasjärvi is een dorp gelegen aan een meer 17 kilometer buiten Kiruna. De naam komt van een Sámi-woord dat zich ruwweg vertaalt naar "ontmoetingsplaats aan het water". Hier is de rivier de Torne erg breed en lijkt het eerder op een kleiner meer, vandaar het Finse woord "järvi" wat meer betekent. In Jukkasjärvi ligt ook het bijzondere Icehotel 365 waar je tijdens je vakantie zeker moet overnachten! Deze ervaring mag je niet missen in Zweeds Lapland.

Ligging 

Jukkasjärvi is een dorp in de Zweedse provincie Norrbotten en ligt in de gemeente Kiruna. Jukkasjärvi is van belang voor het toerisme dat naar het Icehotel reist.

Inwoners 

Jukkasjärvi telt bijna 548 inwoners.

Klimaat 

Het klimaat in Jukkasjärvi (Zweeds Lapland) is droog, in de koudste maanden december, januari en februari wordt het er vaak niet warmer dan 8 tot 12 graden. Waarbij het 's nachts tot 25 graden onder nul kan lopen. Een grootdeel van de neerslag valt in de vorm van sneeuw, wat meestal in de zomer blijft liggen. De zon gaat eind juni niet onder en dan is het in Jukkasjärvi 24 uur licht. Eind december komt de zon bijna niet op en is het ongeveer 21 uur per dag donker.

Geschiedenis 

Jukkasjärvi stamt uit de 17e eeuw en is een van de oudste dorpen in de provincie Norrbotten.

Bereikbaarheid 

Jukkasjärvi is te bereiken per trein vanuit Kiruna of per auto.

Onze topbestemmingen in de buurt van Jukkasjärvi

Reizen in de buurt van Jukkasjärvi

Logo Doets Reizen Zweden

Jukkasjärvi