De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Laat je onderdompelen bij Arctic Bath Hotel of klim in een echte boomhut suite bij Treehotel. Harads garandeert deze unieke belevingen. In de wintermaanden zijn er verschillende excursies mogelijk vanuit dit plaatsje, denk bijvoorbeeld aan een sleehondentocht, sneeuwscootersafari of ga ijsvissen op de rivier! In zomermaanden kan je jezelf mee laten slepen door de donderende rivier en geniet je bijvoorbeeld ook van de rustiger beekjes die tussen de rotsen uitlopen op een raft. Toch liever wat minder avontuurlijk? Een kano huren is ook mogelijk!

Ligging 

Harads is een klein stadje in de provincie Norrbotten, gelegen in de gemeente Boden

Inwoners 

Er wonen zo’n 501 mensen in de stad.

Klimaat 

Het klimaat in Harads is droog, in de koudste maanden december, januari en februari wordt het er vaak niet warmer dan 8 tot 12 graden. Waarbij het ‘s nachts tot 25 graden onder nul kan lopen. Een grootdeel van de neerslag valt in de vorm van sneeuw, wat meestal in de zomer blijft liggen. De zon gaat eind juni niet onder en dan is het in Harads 24 uur licht. Eind december komt de zon bijna niet op en is het ongeveer 21 uur per dag donker.

Geschiedenis 

De stad Harads is al sinds de 16e eeuw bewoond. Door de ontwikkeling van verschillende accommodaties in deze stad, is het plaatjes echt op de kaart gekomen.

Bereikbaarheid 

Je kunt Harads bereiken per trein vanuit Boden, per vliegtuig vanuit Luleå of per auto.

Onze topbestemmingen in de buurt van Harads

Reizen in de buurt van Harads

Logo Doets Reizen Zweden

Harads