De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Yukon - Larger than life

Weinig plekken op aarde in de loop der jaren zo ongemoeid gelaten als de Yukon in het noordwesten van Canada. Dit immens grote en dunbevolkte gebied beschikt over een ongekende natuurlijke schoonheid. Reizen door de Yukon brengt het ultieme avonturiersgevoel naar boven. Daarom zul je tijdens een reis door Yukon échte rust en vrijheid ervaren!

Bekijk de video

Adembenemende en ongerepte natuur

De aantrekkingskracht van Yukon heeft grotendeels te maken met de weidse uitzichten, de ruige natuur en de werkelijk oorverdovende stilte. Een bezoek aan Kluane National Park, bijvoorbeeld, is voor elke natuurliefhebber een spectaculaire film. Zeker als je met een klein vliegtuigje over de reusachtige bergtoppen en vlakten scheert. 

Kluane National Park - Yukon - Canada - Doets Reizen

Even terug in de tijd

Voor sommigen is Yukon een soort reis terug in de tijd. Wanneer je na uren rijden door de prachtige, uitgestrekte natuur dan eindelijk een plaatsje binnenrijdt, voel je veel warmte. Zeker in dit gebied is een ontspannen gesprekje nooit ver weg. 

Yukon - Canada - Doets Reizen

Yukon Gold Rush

Yukon staat ook bekend om iets heel anders: de goudkoorts. Dawson City is daarvan hét centrum. In de bars en restaurants van Dawson voel je nog steeds die verwachtingsvolle sfeer die avonturiers en gelukszoekers met zich meebrengen. Zelf op zoek naar goud? Dat kan zeker in Dawson!

Dawson City - Yukon - Canada - Doets Reizen

Noorderlicht

De meeste mensen reizen tijdens de zomermaanden, wanneer het extreem lang licht is. Toch kun je ook in de winter naar de Yukon. Je wordt dan getrakteerd op het zien van het magische Noorderlicht. Daarnaast kun je tal van andere activiteiten ondernemen zoals tochten met sledehonden per sneeuwscooter. 

Noorderlicht Yukon - Canada - Doets Reizen

Meer informatie over Yukon?

Wil je meer weten over de Yukon? Of wil je graag een persoonlijke (maatwerk) offerte ontvangen, laat het ons weten! Wij helpen je graag verder met het uitstippelen van jullie droomreis.

Uitgelichte reizen