Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Autorondreizen in Noorwegen

Een autorondreis door Noorwegen is één groot hoogtepunt. Of je nu alleen het noorden van Noorwegen bezoekt, of vanuit Oslo de fjorden afreist. Je zult je verbazen om de meest fantastische uitzichten die zich na elke bocht voor je uitstrekken. Dramatische fjorden aan helderblauw water, dichte bossen, prachtige bergpieken en sfeervolle vissersdorpjes, en dit allemaal in één land. Een reis per auto is veilig en efficiënt, het wegennetwerk in Noorwegen is groots en uitgestrekt, waardoor je met je auto de mooiste plekken kunt verkennen. Wij noemen de mooiste routes en geven je tips over tolwegen. Doets Reizen helpt jou met het samenstellen van jouw reis per auto door Noorwegen op een bewuste manier, helemaal in het teken van 'Diep Reizen'. Dit betekent reizen met meer aandacht voor elkaar en voor de bestemming.

Bekijk onze autorondreizen in Noorwegen

De mooiste roadtrips langs de Noorse Fjorden

In het zuidwesten van Noorwegen vind je een prachtig landschap, daar waar het land aan de zee grenst vormden zich over de jaren talloze fjorden, bekleed met groene bossen, valleien en bergtoppen. Een lust om door heen te reizen.

Je rijdt prachtige routes door het Hardangerfjord, Ryfylke, en Sognefjord.
De routes die je zeker niet mag missen zijn de route Trollstigen en de Atlantic Road.
Trollstigen is een 106 kilometer lange toeristische route door de prachtige Geirangerfjord in het westen van Noorwegen en een absolute must. De weg vol haarspelbochten loopt dwars door UNESCO beschermd gebied. Door immense bergen, groene valleien, langs watervallen en diepe afgronden. Met een hellingsgraad van 9% is dit een van de beroemdste wegen in Noorwegen.

Atlantic Road:
Een weg die te de oceaan in lijkt te leiden. De Atlantic Road verbind het eiland Averøy met het vaste land in het westen van Noorwegen. De weg loopt over diverse eilanden die verbonden zijn met 8 bruggen, de totale afstand is bijna 8,5 kilometer. De weg biedt uitzicht over de ruige oceaan, indrukwekkend bij mooi weer, maar juist ook bij slechter weer. Ooit uitgeroepen tot 's werelds mooiste route.

Trollstigen - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen VisitNorway

Roadtrip over de Lofoten

De Lofoten zijn een eilandengroep gelegen midden in de Noorse Zee. De route over de eilanden in combinatie met bergen, stranden, schilderachtige dorpjes en helblauw water maken dit een droombestemming. De route E10 loopt tot het eindpunt van de Lofoten, zorg ervoor dat je het sfeervolle dorp Reine met de karakteristieke route huisjes niet overslaat.

Even de auto uit? Lofoten is dé hotspot in Noorwegen om te surfen. Bedwing de heftige golven met hoge bergpieken op de achtergrond, Lofoten is een van de noordelijkste surfspots van Europa.

Lofoten Reine - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Noordelijke route richting de Noordkaap

De Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het Europees vasteland. Vroeger alleen te bereiken over het water, inmiddels is er een route met tunnel aangelegd om deze bijzondere plek te bezoeken. De Noordkaap ligt boven de boomgrens, dit maakt de route hier naar toe extra bijzonder. Bewonder de papegaaiduikers en andere vogels die op vogeleiland Gjecaerstappen op de rotsen leven. Geniet van het Noordkaap plateau van het waanzinnige uitzicht over de Barentsz-zee, perfect om de midzomernacht zon te bewonderen.

Noordkaap - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Tolwegen in Noorwegen

Tijdens je rondreis door Noorwegen zul je geconfronteerd worden met tolwegen. Hier kun je niet aan ontkomen, het is belangrijk hier rekening mee te houden als je een reis door Noorwegen boekt. De tolwegen in Noorwegen kunnen contant betaald worden, of achteraf.

Huur je een auto via Doets Reizen dan wordt dit geregeld bij Hertz autoverhuur. Wanneer je een tolweg rijdt en kiest om de tol achteraf te betalen ontvang je een factuur van Hertz na afloop van je reis. Houdt er rekening mee dat er hiervoor ook administratiekosten gerekend worden. Kies je ervoor om alle tol tijdens de reis zelf aan de tolpoorten te betalen betaal je geen administratiekosten. Check bij het ophalen van jouw huurauto wat voor jou de beste keuze is.

Dalsnibba skywalk - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits visit Dalsnibba

Uitgelichte autorondreizen in Noorwegen

Logo Doets Reizen

Autorondreizen in Noorwegen