Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden Utah: Wat te doen in Utah?

Een vakantie naar Utah in de Verenigde Staten is voor velen een droom. Dit is dan ook niet voor niets! De Amerikaanse staat Utah is een bestemming die van alles wat te bieden heeft op het gebied van natuur. Utah beschikt over een Mighty 5 van natuurparken. zoals Bryce Canyon, Zion National Park, Arches en Canyonlands National Park. Doets Reizen geeft je de beste reistips voor een bezoek aan Utah. Lees snel verder...

Bryce National Park

Een van de Mighty five is Bryce National Park. Dit natuurpark is een van de bekendere nationale parken die Utah rijk is. Dit is dan niet zonder reden. Dit fantastische natuurparken draait om een vuurrode canyon waarbij er vele Hoodoo’s (punten uit de grond) omhoog steken. Ga met de shuttlebus alle uitzichtpunten af of wandel de canyon door. Het mooie aan de wandelingen in dit park is dat je de canyon ook daadwerkelijk in kunt wandelen en tussen de Hoodoo’s door kunt lopen. Dit zorgt voor een unieke ervaring van dit prachtige nationale park. Een tip van Doets Reizen, bezoek dit prachtige natuurpark tijdens de zonsopgang, dit geeft een uniek beeld aangezien je de zon boven de canyon ziet opkomen en de kleuren nog specialer worden als dat ze normaal al zijn. 

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Zion National Park

Ben jij dol op wandelen en kan het je niet gek genoeg? Dan ik Zion National Park een absolute must om te bezoeken. Dit park biedt een ontelbare hoeveelheid wandelmogelijkheden van beginner tot aan geoefend. Alles is mogelijk in dit park. Zion National Park is een uniek park aangezien je hier niet op de rand van de kloof staat maar juist door de kloof loopt. Voor de avonturiers onder ons is het mogelijk om de bergwanden te beklimmen doormiddel van een heftige wandeling of om juist door een van de rivierbeddingen te lopen als het eb is. Wat wij van Doets Reizen een zeer leuke manier vinden om het park te verkennen is om een mountainbike te huren en lekker het park door te fietsen. Er zijn naast zeer goede wegen ook vele fietspaden aangelegd en zo kun je van hoogtepunt naar hoogtepunt fietsen. 

Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Capitol Reef National Park

Een van de onontdekte nationale parken in de Mighty five is Capitol Reef. Dit park beschikt over dieprode canyon en geologische grootheden zoals Twin Rocks, Hickman Bridge en Capitol Dome. Die laatste lijkt sprekend op het bekende Capitool in Washington D.C. Hoewel dit een van de onbekende parken is, zal dit een absoluut hoogtepunt zijn tijdens je reis door West Amerika. Dit park is ook heel goed te bezoeken op doorreis van bijvoorbeeld Bryce National Park naar Moab of visa versa. Wanneer je door het park rijdt kom je langs honingraat rotswanden en rivierbedingen. Als tussenstop tijdens je reisdag is dit dan ook zeker een toegevoegde waarde voor jouw reis. Je zal telkens verbaasd worden door de schoonheid van Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park -  Utah - Doets Reizen

Arches National Park

Ga terug in de tijd naar de oertijd in Arches National Park. Deze miljoen jaar oude zoutvlakte heeft een dieprode kleur, versteende voetafdrukken en bovenal reusachtige rotsbogen. Hoewel het park heel veel verschillende highlights heeft zijn de mooiste Delicate Arch, Landscape Arch en Balanced Rock. Ga vroeg op pad en wandel door dit fantastische park. Onderweg krijg je prachtige vergezichten en panorama’s die je absoluut niet wilt missen. Arches National Park mag dan misschien niet het bekendste nationale park zijn van Utah, het is absoluut een van de mooiste parken die Utah rijk is. 

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Canyonlands National Park

Vanuit Moab is het mogelijk om een van de minst ontdekte natuurparken te bezoeken. Dit is Canyonlands National Park. Dit park bestaat uit drie verschillende delen; The Needles, Island of the Sky en The Maze. Een groot deel van dit park is niet toegankelijk met eigen auto. Je kan dit deel van het park alleen bezoeken met een jetboat, jeep, raft of 4x4. Dit kan je doen doormiddel van een excursie die Doets Reizen direct voor je kan boeken bij jouw reis. Ga daardoor op avontuur door het fantastische nationale park. Het park heeft wat weg van de Grand Canyon maar is nog mooier aangezien er veel minder toeristen zijn die het park bezoeken. Dat belooft wel wat. 

Canyonlands National Park - Utah - Doets Reizen

Rondreizen in Utah

De Nationale Parken van Utah met eigen ogen bewonderen? De Mighty 5 zal een onuitwisbare indruk op jou achterlaten. Ga op avontuur met een huurauto of maak een vette roadtrip per camper. Bekijk alle rondreizen en ontdek hoe Doets Reizen jou toegang geeft tot de mooiste plekken in de Verenigde Staten.

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen