Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Amerika

Bryce Canyon National Park

36 Actueel reisaanbod

Met bizarre rotsformaties en -pilaren is Bryce Canyon National Park in Utah een lust voor het oog; een absolute must see tijdens je rondreis door Zuidwest Amerika. De mystieke ‘aardpiramides’ van Bryce Canyon hebben hun buitenaardse schoonheid te danken aan kalk- en zandsteen dat is blootgesteld aan jarenlange wind-, water- en ijserosie. Laat je, kortom, betoveren door de woeste magie van Bryce Canyon!

Het mystieke en kleurrijke rotstheater van Bryce Canyon

De bijzondere geologische verschijning van Bryce Canyon is met name zo speciaal door de geologische kleurenmix van wit, roze, oranje en rood. Kleuren die tijdens zonsopgang en -ondergang nóg mooier zijn vanaf de uitzichtpunten Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en de absolute topper: het Amfitheater. Dit populaire punt kijkt uit op een canyon met duizenden pieken in de meest royale kleuren. De verschillende uitzichtpunten zijn eenvoudig te bereiken via de wandelpaden en er rijden shuttlebussen die je van het ene uitzichtpunt naar het andere brengen.

Natuurlijke hocus pocus

De wonderlijke amfitheaters van Bryce Canyon bestaan uit puntvormige zand- en kalkstenen rotsen, die hun totemachtige uitstraling te danken hebben aan jarenlange erosie. Zo’n kalkstenen totempaal wordt door de Amerikanen een ‘hoodoo’ genoemd, wat hekserij betekent. Zodra je één voet in het park zet begrijp je waarom. De pinakels zijn bijna buitenaards en deze ‘hoogte-punten’ vind je nérgens anders in de wereld. Dus Bryce Canyon mag je zeker niet missen tijdens je auto- of camperrondreis door West Amerika.

Diepe dalen en dondergoden

Ondanks de vele uitzichtpunten zitten de échte kroonjuweeltjes van Bryce Canyon verstopt ín de kloof. Tijdens je bezoek aan Bryce mag je de Navajo Loop zeker niet missen. Deze uitdagende trail van 2 kilometer loopt al slingerend het dal met roze/oranje pilaren, langs schitterende hoogtepunten, zoals Silent City, Wall Street en Thor’s Hammer. Je kunt ook kiezen voor de langere, maar minder intensieve, Queen’s Garden Trail. Deze wandelroute is perfect voor de vroege vogel komt langs de kleurrijke Queen Victoria-rots.

De hoogte-punten van Bryce Canyon

De betoverende hoogtepunten van Bryce Canyon liggen verspreid over een strook van 18km, die eenvoudig te bereiken is vanaf Route 63. Het kleurrijke schouwspel, de adembenemende trails en de imposante uitkijkpunten maken een bezoek aan Bryce Canyon een onvergetelijke ervaring. Aanschouw een van de meest bijzondere natuurfenomenen die je óóit hebt gezien en probeer ook zéker deze hoogtepunten mee te pakken:

  • Word overweldigd door het natuurlijkgevormde amfitheater;
  • Versla de god van de donder met Thor’s Hammer;
  • Trakteer je ogen op een zonsopgang/-ondergang in de vallei;
  • Wandel vanaf Sunset Point langs de haarspeldbochten van de Navajo Loop.

Reizen in de buurt van Bryce Canyon National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Bryce Canyon National Park