Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Familievakanties in Noorwegen

Immense fjorden, helblauw water, groene bossen, besneeuwde bergtoppen, gekleurde huisjes, moderne steden en geweldige kunstmusea. Noorwegen is een perfect vakantieland voor de gehele familie. Niet alleen de prachtige natuur zorgt ervoor dat het land een bezoek waard is, ook biedt Noorwegen activiteiten voor het gehele gezin. Kies je voor een autorondreis of voor een combinatie met Zweden en Finland, voor elke vakantiewens is er een ruime keuze in Noorwegen.

Bekijk onze familievakanties in Noorwegen

Tips voor jong en oud

Je zult het vast wel herkennen dat het moeilijk is om voor iedereen in het gezin een vakantie te plannen waarbij aan ieders wens voldaan wordt. Wij durven wel te stellen dat een reis door Noorwegen in de buurt zal komen van ieders wensen.
Kies voor een rondreis per auto door Noorwegen zodat je verschillende gebieden aan kunt doen. Leuke tip is om voor een aantal plaatsen de auto aan de kant te zetten en te kiezen om een stukje per trein of per boot te reizen.
Voor de jonge reizigers valt er genoeg te ontdekken in bijvoorbeeld het openluchttheater Maihauge, waar je leert hoe de mensen in de Middeleeuwen leefden, pak de fiets voor een fietstocht over de Rallarvegen wegen door een geweldig landschap, bedwing de golven per surfplank of kajak op dé surf hotspot van Scandinavië, de Lofoten, of bezoek het eerste digitale museum van Noorwegen, The Viking Planet Museum, waar je alles leert over de Vikingen.
Daarnaast biedt Noorwegen een moderne hoofdstad met gezellige straatjes, de schilderachtige plaats Bergen, en de perfecte plek om de het Noorderlicht te spotten: Tromsø.

Lofoten Kayak - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Must sees voor de natuurliefhebber

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Noorwegen. Naast de prachtige routes langs fjorden en bergen, kun je de meest spectaculaire wandelingen maken door de natuur. De echte thrillseekers kiezen voor de Preikestolen en Trolltunga. Maar ook voor de iets minder geoefende wandelaar zijn er prachtige routes te wandelen. Vooral in de fjorden komt de natuurliefhebber aan zijn trekken. Bezoek bijvoorbeeld het diepste en langste fjord van Noorwegen Sognefjord. Hier kun je geweldig wandelen, kajakken of een boottocht maken. Of stap aan boord van de wereldberoemde Flåm treinreis van Myrdal naar het plaatsje Flåm.
Een andere must voor natuurliefhebbers is het spotten van het Noorderlicht. De beste tijd om het Noorderlicht te zien? Dat is van eind augustus tot begin april. Wanneer de lucht donker genoeg is, er geen luchtvervuiling is en geen bewolking kun je dit geweldige natuurfenomeen spotten in het noorden van Noorwegen.

Flåm, Vestland - Vakantie Noorwegen - Doets Reizen - Credits to Visit Flam

Must sees voor de stadsliefhebber

Naast natuur biedt Noorwegen ook voldoende voor de stadsliefhebber. Met Oslo als grootste plaats en luchthaven is de start van je reis direct goed. Oslo ontwikkelt zich al enige tijd als een kunstzinnige plek met veel nieuwe projecten. Zo vind je in Oslo het nieuwe Munch museum. Een museum geweid aan de bekendste kunstenaar van Noorwegen Edvard Munch. Natuurlijk vind je hier zijn bekendste werk 'De Schreeuw' maar ook werk van nieuwe, opkomende Noorse kunstenaars. Ook het nieuwe National Museum en Kistefos Museum ten zuiden van Oslo zijn tips voor kunstliefhebbers.
Daarnaast biedt Oslo ook een aantal architectonische hoogstandjes, zoals het Operahuis. Maar ook historische bezienswaardigheden zijn goed bewaard gebleven als Vigeland Park, waar je meer dan 2000 beelden kunt bezichtigen.
Een tweede tip voor stadsliefhebbers is Bergen, gelegen in het hart van de fjorden. Dit lieflijke plaatsje was ooit het centrum van de handel tussen Noorwegen en Europa. De middeleeuwse hanzekade Bryggen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek ook zeker de vismarkt en kunstmuseum KODE.

Bergen - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

De leukste activiteiten

Activiteiten maken je vakantie. Wanneer wij onze reizigers terug in Nederland verwelkomen en vragen naar hun herinneringen horen we altijd als eerste over de leukste activiteiten die ze met het gehele gezin gedaan hebben. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen organiseert wat je gaat zien, maar ook wat je gaat doen. Denk aan een kajaktour over prachtig helder blauw/groen water, een wandeling naar een spectaculair uitkijkpunt als de Preikestolen of een boottocht door een van de prachtige fjorden van Noorwegen. Doets Reizen helpt je met de leukste activiteiten uitzoeken voor jouw reis, zodat jij de mooiste herinneringen mee naar huis kunt nemen.

Fjordcruise Bergen - Bergen - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

Uitgelichte familievakanties in Noorwegen

Logo Doets Reizen

Familievakanties in Noorwegen