Vraag

Reizen naar IJsland is weer mogelijk, met welke corona-maatregelen moet ik rekening houden?

Antwoord:

Safe travels

Icelandair werkt samen met partners aan een veilige reisomgeving, maar vraagt ook passagiers om hun steentje bij te dragen. De service aan boord is anders dan jullie van ons gewend zijn, om het contact tussen passagiers en crew zoveel als mogelijk te vermijden. We hebben handige informatie die hierbij kan helpen op een rijtje gezet

Het dragen van een mondkapje aan boord is voorlopig verplicht. Ook wordt het meenemen van handbagage beperkt tot handbagage dat onder de stoel past. We vragen passagiers overige handbagage (gratis) in te checken bij de check-in of gate om zodoende het aantal touch-points aan boord te beperken. 

Aankomst in IJsland

Alle passagiers die in IJsland aankomen dienen te worden getest op het COVID-19 virus, met uitzondering van kinderen geboren in 2005 of later. Passagiers wordt geadviseerd zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan via deze website. De kosten voor de test bedragen ISK 9000 (ongeveer EUR 58,-) wanneer er vooraf wordt betaald. Ter plekke kost de test ISK 11000 (ongeveer 71,-) en kan alleen per credit card voldaan worden. De uitslag van de test is na circa 24 uur beschikbaar. In de tussentijd is zelf-quarantaine niet nodig maar ga verantwoord om met contact en aanraking van mensen buiten jouw eigen reisgezelschap. De testuitslag is zichtbaar in de Rakning C-19 app of per sms-bericht. 


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.