Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Zuid-IJsland is van alle regio's in IJsland de spectaculairste en daarom ook het drukst bezocht. Knallende watervallen, spuitende geisers, immense gletsjers... in het Zuiden 'gebeurt het allemaal'. Bij uitstek geschikt dus voor avonturiers en thrillseekers. Hoogtepunten: de Stokkur (geiser), de Blue Lagoon (vulkanische spa), Skógafoss (waterval), Vatnajökull (gletsjer) en de fantastische bergtop met de lastige naam Hvannadalshnúkur. Niets missen van dit fenomenale gebied? Boek een autovakantie Zuid-IJsland!

https://www.doetsreizen.nl/vak...Reizen langs de Zuidkust van IJsland

In het zuiden van IJsland bevinden zich veel van de meest gevierde locaties, zoals Gullfoss, Geysir en Þingvellir. De meerderheid van de bezoekers van deze regio zijn geneigd op deze bezienswaardigheden te focussen, maar voor de meer avontuurlijke reiziger valt er aan de zuidkust zoveel meer natuurschoon te ontdekken. De aantrekkingskracht van de kustweg, die van de Markarfljót vallei tot aan het meest zuidelijke plaatsje Vík loopt, is dat het zich door een aantal van IJsland’s meest opmerkelijke landschappen kronkelt, een reeks van natuurlijke wonderen aan elkaar rijgend, zoals watervallen, gletsjers en beroemde vulkanen. Het gebied is ook befaamd voor zijn rijke folklore, dus maak veel stops en u kunt zich zomaar op de locatie van zo´n legendarische gebeurtenis bevinden, midden tussen de trollen en de elven! 

Reizen langs de zuidkust van Vík tot Höfn

Met de grootste gletsjer van Europa majestueus boven dit gebied uittronend loopt het 272 km lange traject tussen Vík en Höfn langs de randen van IJsland’s meest imposante landschap, waaronder één van de grootste trekpleisters: het gletsjermeer Jökulsárlón. IJsland’s hoogst piek, de Hvannadalshnúkur (2110 m) breekt in de vorm van een hoektand door de Öræfajökull heen.

Zuid-IJsland is onvergetelijke natuur

Het Zuiden van IJsland is in één woord spectaculair. Watervallen, geisers, volkanen, gletsjers, zwarte stranden, warmwaterbronnen; Zuid-IJsland heeft het allemaal. De diverse landschappen en natuurgebieden zijn het hele jaar door eenvoudig te bereiken met een auto of camper. Ga voor een onvergetelijke autovakantie naar Zuid-IJsland en ervaar de natuur in haar puurste vorm.

Een land vol magie

De magie van IJsland is overal terug te vinden in de Zuidelijke regio. De kletterende waterdruppels van de Skógafoss-waterval vormen een oogverblindende regenboog waar je middenin kunt staan. De actieve geiser Stokkur spuit elke 10 minuten liters water omhoog met zó veel kracht dat de straal soms wel 20 meter hoog komt. In het Nationale Park Skaftafell trotseer je weer en wind tijdens een indrukwekkende gletsjerwandeling of je zoekt de adrenaline op met een sneeuwscooter-tour. Dit is slechts een fractie van al het moois in Zuid-IJsland.

Ontdek Zuid-IJsland met camper of auto

Volg met een auto of camper de Golden Circle-route door de IJslandse hooglanden en je komt langs de mooiste watervallen, geisers, gletsjers en buitenaardse natuurgebieden. Van groen-zwarte maanlandschappen tot enorme lavavelden en uitgestrekte zandvlaktes. Zuid-IJsland is bij uitstek de meest populaire vakantiebestemming van IJsland. Met de hoofdstad Reykjavik als startpunt kom je tijdens een autovakantie in Zuid-IJsland langs alle hoogtepunten die de Zuidelijke regio te bieden heeft.

Wanneer op vakantie naar Zuid-IJsland?

De beste periode om naar Zuid-IJsland te gaan is tussen mei en september. De zon gaat ’s zomers vroeg op en pas laat onder. Dat betekent meer tijd om de hoogtepunten van Zuid-IJsland te bezoeken. Door de Noordelijke ligging is het weer in IJsland wisselvallig en onvoorspelbaar. Een bui is onvermijdelijk, maar reken in de zomer ook zeker op veel zon. Het is als de uitspraak van Mark Twain: als het weer in IJsland je niet aanstaat, hoef je maar 5 minuten te wachten.

Top 5 bezienswaardigheden in Zuid-IJsland

Bestemming in Zuid-IJsland

Reizen naar Zuid-IJsland

Logo Doets Reizen IJsland

Zuid-IJsland