Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het vliegtuigwrak 'Miss Piggy' in Churchill

16 februari 2018 door Sander Leystra

Op 13 november 1979 steeg een vrachtvliegtuig van Lamb Air op vanaf Churchill Airport om naar Chesterfield Inlet in het noorden te vliegen. Helaas kreeg het net na het opstijgen problemen met een motor en de driekoppige bemanning besloot dan ook om terug te keren naar Churchill. Echter bleek dat net te ver… Het stortte slechts enkele kilometers voor Churchill Airport tegen de rotsen. Alle drie bemanningsleden hebben het overleefd en hadden slechts enkele kneuzingen.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Het vliegtuig kreeg de naam ‘Miss Piggy’ aangezien het een zeer groot ruim heeft waar veel vracht in meegenomen kan worden. Er zijn zelfs eens levende varkens in vervoerd voor een gemeenschap ten noorden van Churchill.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Het vliegtuigwrak ligt er nog steeds. Je kunt het onder leiding van een gids bezoeken, die eerst de omgeving van het wrak ‘beervrij’ zal maken. Je kunt door het ruim lopen en je kunt zelfs de cockpit in. Het vliegtuig ligt er al bijna 40 jaar, dus je moet wel goed opletten waar je loopt!

Enkele jaren geleden is het wrak als filmset gebruikt en is de helft van het vliegtuig opnieuw geschilderd. In juni 2017 is deze zijkant wederom veranderd maar nu voor het project Seawalls for Oceans dat je in heel Churchill terugvindt.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Tijdens de Cultural & Heritage Tour van Lazy Bear Expeditions kom je erlangs en zul je een stop maken. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis van het wrak en zal er voor zorgen dat je het op een veilige manier kan bekijken.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook