Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Fort Myers Beach bloeit weer op

18 april 2024 door Dustin Daanen

Ooit was Fort Myers Beach één van de mooiste strandbestemmingen in Amerika, maar op 28 september 2022 veranderde dat. Toen raasde één van de ergste orkanen ooit in Florida gemeten over uitgerekend dit strand en verwoestte het volledig. Maar Amerikanen geven nooit op. Anderhalf jaar na deze ramp begint er een nieuwe lente voor Fort Myers Beach! In februari 2024 bezocht ik Fort Myers Beach. Bij aankomst vielen een aantal dingen gelijk op: dat er op veel plekken gebouwd wordt, maar er zijn ook een hoop lege stukken grond aan het strand met een bordje “for sale”. Desondanks zie je dat de toekomst rooskleurig is en is een verblijf bij Pink Shell Beach Resort een absoluut lichtpuntje.

Fort Myers Beach - Florida - Amerika - Doets Reizen

Engeltje op de schouder!

Net als heel Fort Myers Beach was ook Pink Shell Beach Resort zwaar getroffen door de orkaan. Als je beter kijkt, ontdek je dat de schade er relatief meevalt. Pink Shell Beach Resort heeft als het ware een engel op de schouder gehad. Het hoger gelegen hoofdgebouw is overeind blijven staan, maar de omgeving van het hotel stond volledig onder water, tot aan de lobby. Het zwembad was niet eens meer zichtbaar en de parkeerplaats lag vol met troep. Het resort is ondertussen weer voor 90% hersteld en sinds januari 2024 worden er ook weer gasten ontvangen. 

Fort Myers Beach - Florida - Amerika - Doets Reizen

Keihard werken, lachende gezichten

Bij aankomst kun je gebruik maken van gratis Valet Parking (inbegrepen bij de hotelprijs). Eenmaal in het hotel is de kans groot dat je alleen maar lachende gezichten ziet. Zowel van families met kinderen die bij het zwembad aan het genieten zijn als van koppels die bij Bongo’s Bar in de zon een cocktail, of iets anders, drinken. Aanrader! Loop direct het strand op en neem een kijkje bij het strandtentje van Ranger Rob. Hij zal je vol enthousiasme van alles en nog wat vertellen over de dieren en schelpen op het strand.

Fort Myers Beach - Florida - Amerika - Doets Reizen

Fietsen langs de kust

Nadat ik het herstelde resort heb verkend, besluit ik een fiets te huren. Fietsend langs de kust inspecteer ik hoe de omgeving eraan toe is. Als eerste kom ik langs het gezellige Times Square van Fort Myers Beach. Van een afstand kan je al horen dat het hier nog altijd super gezellig is. De promenade gonst van de gezellige terrasjes en live muziek. Ook zie ik dat er links en rechts prachtige nieuwe resorts en villa’s in aanbouw zijn.

Bruisende comeback

Deze ervaringen geven mij hoop dat Fort Myers Beach een comeback aan het maken is. Dat het langzamerhand weer een bruisende strandbestemming aan het worden is.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook