De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het gezellige centrum van Fort Myers Beach is gelegen rondom Times Square. Dit plein met restaurants en winkels lijkt in de verste verte niet op het gelijknamige Times Square in New York. Het plaatsje heeft veel gezelligheid en is de perfecte basis voor een heerlijke relaxvakantie aan de golf van Mexico.

Algemeen

Geniet in Fort Myers Beach van een tropische sfeer met gekleurde gebouwen, parel witte zandstranden en wuivende palmbomen. De hoogte punten van Fort Myers zijn de Winter Estates van Edison en Ford, het Lovers Keys State Park en de naast gelegen eilanden Sanibel en Captiva zijn ook een echt must do tijdens jouw verblijf in Fort Myers Beach.

Ligging

Aan de westkust van Florida ligt de stad Fort Myers met voor vakantiegangers het prachtige, witte, brede zandstrand van Fort Myers Beach. Deze plaats grenst aan de Golf van Mexico en door de aanwezigheid van duizenden hoge palmbomen kreeg de stad de bijnaam ‘The City of the Palms’.

Inwoners

Fort Myers telt met ruim 61.400 inwoners

Klimaat

Het gebied waar Fort Myers zich bevindt kent een subtropisch klimaat, waardoor er over het algemeen warme, vochtige zomers en milde winters heersen.

Geschiedenis

Fort Myers werd in 1850 als legerpost gesticht. Het is vernoemd naar kolonel Abraham C. Myers, de schoonzoon van de stichter en commandant van het fort. Het duurde niet lang voordat het wederom bezet werd: in 1863 diende het als een belangrijke legerplaats voor Uniesoldaten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Na de Burgeroorlog werd het fort weer verlaten. Hoewel het tot 1882 duurde voordat het stadje zich begon te ontwikkelen, nam het aantal bewoners snel toe en in 1885 was het de tweede grootste stad aan de westkust van Florida. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Fort Myers Beach

Reizen in de buurt van Fort Myers Beach

Logo Doets Reizen Amerika

Fort Myers Beach