De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Spectaculair Oregon

De indrukwekkende piek van Mount Hood, de grandeur van de Columbia River Gorge, de spectaculaire Oregon Coast en de diepte van het felblauwe kratermeer in Crater Lake National Park mogen met recht wonderen worden genoemd. Oregon biedt het beste van Amerika in één staat en nodigt je uit om dit niet alleen met ogen te aanschouwen, maar vooral om dit te beleven!

Bekijk de video

Portland

'Keep Portland Weird' is een slogan die uitermate goed past bij de grootste stad van Oregon. Het artistieke, hippe en vooral het gastvrije Portland heeft een uniek karakter. Dit is niet alleen te danken aan de inwoners, maar ook aan de ongekend gevarieerde omgeving. Op dezelfde dag kun je vanuit Portland gaan windsurfen in de prachtige Columbia River Gorge, skiën op de flanken van Mount Hood en wijnproeven bij de Hood River County Fruit Loop! De stad zelf beschikt over prachtige tuinen, musea en de lekkerste koffie- en donuttentjes!

Portland - Oregon - Doets Reizen

Mt. Hood & Columbia River Gorge

Een outdoor-walhalla vind je in dit gedeelte van Oregon. Rondom Mt. Hood, op slechts 90 km van Portland, kun je vele activiteiten uitoefenen. De vulkanische top is zeer geschikt voor wandelingen, fietstochten en in de winter kun je er allerlei wintersporten beoefenen. Daarnaast is de Columbia River Gorge de rivierkloof die Washington State van Oregon scheidt. Door de altijd aanwezige ‘steady’ wind is deze rivier voornamelijk populair bij wind- en kitesurfers. 

Columbia River Gorge - Oregon - Doets Reizen

Oregon Coast

De beroemde kustlijn van Oregon is bijna zeshonderd kilometer lang en voor iedereen vrij toegankelijk. Deze kustlijn is werkelijk ongerept: adembenemende uitkijkpunten en indrukwekkende rotspartijen waar de zee tegenaan knalt. Op de stranden kan je heerlijk uitwaaien, drijfhout verzamelen, vliegeren of met de kinderen en honden spelen.

Oregon Coast - Oregon - Doets Reizen

Crater Lake National Park

Het meer vormt de spil van Crater Lake National Park, het enige national park in Oregon. De intens blauwe kleur van Crater Lake vormt een natuurlijke spiegel die zijn weerga niet kent en geeft de diepte en de helderheid van het water weer. Omgeven door steile kliffen, wordt het meer gevoed door regen- en smeltwater. Vanaf de Rim Drive heb je een schitterend uitzicht op het kratermeer met het kenmerkende Wizard Island.

Crater Lake National Park - Oregon - Doets Reizen

Painted Hills

De Painted Hills bestaan uit een verzameling van zandheuvels met gekleurde aarde. De heuvels worden vaak aangeduid als de kroonjuwelen van de regio vanwege de spectaculaire kleuren en bijzondere patronen. De kleuren veranderen bij verschillende lichtinvallen, het weer en de seizoenen. Het mooiste kleureneffect van geel, goud, zwart en rode tinten zie je in de namiddag. Maar elke keer dat je deze must-see bezoekt zul je andere kleuren zien. 

Painted Hills - Oregon - Doets Reizen

Meer informatie over Oregon?

Wil je meer weten over Oregon? Of wil je graag een persoonlijke (maatwerk) offerte ontvangen, laat het ons weten! Wij helpen je graag met het samenstellen van je droomreis.

Uitgelichte reizen