Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Sanne Briefjes

Reisspecialist California sea lion

De Californische zeeleeuw is een actief en nieuwsgierig dier. Ze zijn voornamelijk te vinden langs de westkust van Noord-Amerika bij Californië, vandaar hun naam. Ze gaan vaak op onderzoek uit om nieuwe dingen te ondernemen. Daarbij is de Californische zeeleeuw een sociaal levend dier. Hij leeft in kolonies die uit honderden- en vaak zelfs uit duizenden dieren bestaan. Ik ben ook iemand die het liefst omringd is met anderen, zowel collega’s als reizigers bij Doets Reizen. Ik ga dan ook graag in gesprek om jouw wensen om te zetten in de reis van je dromen. Met mijn enthousiasme zal ik je passend advies geven en ik zal er uiteraard alles aan doen om dé perfecte reis voor je samen te stellen. Niks is voor mij te gek, ik ga de uitdaging aan!

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar

2001

Functie 
Reisspecialist

Sinds
2023

Reiservaringen
Inmiddels heb ik al vele reizen gemaakt binnen Europa en één in Azië. Tussen al mijn reiservaringen staat helaas nog niet een reis in Amerika of Canada tussen. Dit staat dan ook hoog op mijn bucketlist! Zo zou ik heel graag een stedentrip naar het bruisende New York City willen maken, maar een rondreis in het prachtige West-Amerika klinkt ook als muziek in mijn oren. Ik kan niet kiezen, haha!

Favoriete hotel
Het hotel waar je verblijft, speelt een grote rol in de ervaring van je reis. Als ik naar een hotel mag waar ik zeker weet dat mijn verwachtingen worden overtroffen, kies ik zeker voor The Bellagio Resort Las Vegas. Dit indrukwekkende hotel is 151 meter hoog, heeft dansende fonteinen voor het hotel met een prachtige lichtshow en heeft uiteraard nog vijf buitenzwembaden. Tot slot beschikt het hotel nog over een eigen fitnesscentrum, vijf buitenzwembaden en zelfs een eigen winkelcentrum met merken als Chanel, Gucci & Moschino.  

Favoriete food
Ik heb een hele grote liefde voor chocola. Mij kan je ’s nachts dan ook zeker wakker maken voor Reese’s Peanut Butter cups. Reese’s is een populair chocolademerk in Amerika die bekend staat om de combinatie tussen romige Hershey’s chocolade en hartige Amerikaanse pindakaas. De perfecte combinatie wat mij betreft én ook gelukkig in Nederland verkrijgbaar.  

Favoriete uitzicht
Ik ben opgegroeid in een heel klein dorpje in Noord-Holland. Als ik op reis ga, ben ik juist op zoek naar de grote steden. Zo lijkt mij een stad als New York City geweldig! Vanaf bovenaf is het uitzicht van de stad nog mooier en daarom staat een helikopter vlucht boven New York City zeker op mijn bucketlist. Vanuit de helikopter zijn alle herkenbare iconen te bewonderen, zoals onder andere Empire State Building, Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. 

Favoriete stad
Ik ben ontzettend fan van stedentripjes maken. Lekker een paar dagen cultuur snuiven, bezienswaardigheden bezoeken en typische nationale gerechten eten. Zo heb ik al vele steden bezocht in Europa zoals Valencia, Lissabon, Parijs en Praag. Deze lijst zou ik graag nog verder willen uitbreiden met steden als New York, Las Vegas, Vancouver en Toronto.

Favoriete staat/provincie
Als ik een favoriete staat moet kiezen, is dat Californië gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. Deze staat is heel divers met onder andere wereldsteden, Nationale Parken, maar ook heerlijke stranden. De kustweg tussen San Francisco en Los Angeles geldt als één van de mooiste kustwegen ter wereld en Death Valley National Park is een bijzonder fenomeen. Zeker iets voor op de bucketlist!

Favoriete activiteiten
Beetje cliché, maar je leeft maar één keer! Ik onderneem daarom dus ook graag actieve activiteiten met een adrenaline kick tot gevolg! Ik wil alles proberen, niks is te gek. Whale Watching is een Canadian Experience waarbij je per zodiac boot het open water op gaat naar walvissen, maar ook zeehonden, zeeleeuwen en veel zeevogels die daar in hun natuurlijke habitat leven. In zeldzame gevallen kan je zelfs orka’s spotten. Dit is echt een once in a lifetime experience!

Favoriete National Park
Yellowstone National Park lijkt mij geweldig om te bezoeken. Het is de schatkamer van Wyoming, de broedplaats van een ondergrondse supervulkaan en het eerste Nationale Park ter wereld. Het park is megagroot en is opgedeeld is vijf zogeheten ‘countries’ met bijzondere landschappen en hoogtepunten. Ook zijn er leuke activiteiten te ondernemen binnen het park zoals tokkelen, mountainbiken en paardrijden.

Favoriete strand
Normaal gesproken ben ik niet zo’n strand persoon, maar Hawaii is hét tropische strandparadijs van Amerika en echt een bezoek waard! Een speciaal strand kun je vinden op het eiland: 'Big Island'. Hier kun je zwarte stranden en lavastromen zien, je begrijpt dat ik dit met eigen ogen wil zien!

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring