Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

IJsland & New York: Perfecte combi!

19 juni 2024 door Sanne Briefjes

Onlangs heb ik een prachtige reis gemaakt, waarbij ik IJsland en New York heb gecombineerd. Waarom en hoe? Dat ga ik je uitleggen.

ATV tour - Stedentrip - Reykjavik - IJsland - Doets Reizen

Droomreis naar New York

In eerste instantie wilde ik een stedentrip naar New York maken. Een droom die stamt uit mijn kindertijd! Ik zag mezelf al lopen tussen de megahoge wolkenkrabbers, de prachtige taxi’s en de restaurants met ruime porties Amerikaans eten. En alles bekijken wat je verder in de films over New York nog te zien krijgt. Toch voelde de reis vooraf niet helemaal compleet, ik miste iets.

Drie nachten Reykjavik erbij…

Eerst dacht ik eraan de trip uit te breiden met treinreizen naar omliggende steden als Boston, Philadelphia en Washington DC. Maar dat betekende: nog meer drukte. En ik wilde juist ook iets heel anders. Meer rust. Meer natuur. Omdat ik maar een beperkt aantal vakantiedagen had opgenomen, hapte ik gelijk toe toen er een optie bleek te zijn om New York met een bezoek aan IJsland te combineren. Ik was meteen enthousiast! Aan de reis naar New York voegde ik dan ook drie nachten Reykjavik toe.

Hele andere wereld!

Met Icelandair vlieg je in drie uurtjes naar Reykjavik. En ondanks die korte vlucht kom je in een hele andere wereld terecht. Een dunbevolkte wereld, om precies te zijn, met prachtige natuur! Al met al waren die drie nachten in Reykjavik de perfecte basis om dagelijks excursies te ondernemen naar al die uiteenlopende natuurverschijnselen die IJsland rijk is. (Over die natuurverschijnselen vertel ik je meer in mijn volgende blog.)

Skógafoss waterval - Stedentrip Reykjavik - IJsland - Doets Reizen

Soepel inchecken, maaltijd bestellen

Na een afwisselend en enerverend verblijf op IJsland vloog ik door naar New York. Dankzij het kleine vliegveld verloopt het inchecken soepel en snel. Vervolgens is het zo’n zes uur vliegen naar New York. Tijdens de vlucht kreeg ik meerdere keren wat te drinken aangeboden. Maaltijden en snacks zijn alleen niet inbegrepen, dus tip: zorg ervoor dat je zelf iets meeneemt of vooraf een maaltijd bestelt bij Icelandair.

Groot contrast

Zodra je in New York landt is er geen groter contrast denkbaar dan met IJsland, waar slechts 400.000 mensen wonen. Als je dan ook nog, zoals ik, vrij snel na aankomst naar Times Square gaat, met al die lichtreclames en massa’s New Yorkers en toeristen, wordt het verschil met het vulkanische landschap van IJsland des te groter. En voel je des te beter hoe mooi en rijk onze planeet is.

Vijf nachten New York

De vijf nachten New York die ik geboekt had, bleken precies voldoende om de allergrootste highlights van deze adembenemende megastad te ontdekken. (In het volgende blog vertel ik je over de tien hoogtepunten van New York die je volgens mij gezien móet hebben!)

Times Square - Stedentrip New York City - USA - Doets Reizen

Fijne tussenstop

Na mijn onvergetelijke verblijf in New York moet ik eerlijk bekennen dat ik een beetje opkeek tegen het hebben van een overstap op de terugreis. Maar het pakte juist goed uit! Dankzij de tussenstop op IJsland, die precies op het juiste moment kwam, kon ik even lekker de benen strekken, ontspannen rondlopen en wat eten bij een restaurantje op het vliegveld.

Je hoeft gelukkig niks te doen

Tijdens de overstap hoef je gelukkig niks te doen. Alles rond jouw bagage wordt vanzelf geregeld en je hoeft niet opnieuw in te checken. Aan een overstaptijd van anderhalf uur had ik ruim voldoende. Daarna was het nog een kleine drie uur vliegen, wat (letterlijk) voorbij vloog.

Icelandair, extra luxe

Extra luxe aan Icelandair is dat je per persoon recht hebt op maar liefst 23 kilo ruim- en handbagage. Zo kon ik makkelijk mijn winterse kleding en wandelschoenen voor IJsland meenemen, inclusief een zomerse garderobe voor New York, waar het rond de vijfentwintig graden was. 

Aanrader!

Na mijn geweldige ervaring in IJsland en New York, raad ik iedereen deze combi aan. Zeker als je een wat kortere vakantie tóch afwisselend en avontuurlijk wilt maken.

Wil je deze reis ook maken? Bekijk hier onze Stedentrip IJsland & New York Connection.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook