Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

White Pass Railroad

8 Actueel reisaanbod

Tijdens je vakantie in Alaska kun je een dagexcursie ondernemen vanuit Skagway per White Pass Railroad. Deze legendarische treinreis laat je het prachtige natuurgebied zien rondom Skagway. De stoomtrein volgt het pad van de oude Chilkoot Trail, ontstaan eind 1800, toen een Gold Rush heerste in dit gebied. In 1898 was het kleine plaatsje uitgegroeid tot een stad met 20.000 inwoners - compleet met saloons en gokhuizen - waarvan in 1903 nog maar 500 inwoners over waren.

Dowtown Skagway

Skagway is een klein plaatsje met ongeveer 900 inwoners. Skagway is ontstaan uit de Klondike gold rush rond 1897. Vanaf hier liep namelijk de door goudzoekers intensief gebruikte Chilkoot Trail naar Yukon. Het is een aanrader vanaf Skagway een dagexcursie te maken met de White Pass Railroad. Verdere bezienswaardigheden zijn het Skagway Museum met gold rush-relikwieën, Trail of ’98 Museum, McCabe College and City Hall en The Days of 1898 Show, die geschikt is voor de hele familie.

De geschiedenis van Skagway

In 1898 was het kleine plaatsje uitgegroeid tot een stad met 20.000 inwoners, compleet met saloons en gokhuizen. Skagway werd toen omschreven als ‘little better than a hell on earth’. Uiteindelijk bleven rond 1903 nog zo’n 500 bewoners over. In het Klondike Gold Rush National Historic Park waant u zich terug in de tijd, in een gerenoveerde straat compleet met houten sidewalks.

Met de trein over Chilkoot Trail

Deze stoomtrein voert langs de oude Chilkoot Trail, die door de vele passerende goudzoekers is uitgeslepen in de rotsen. Geniet van adembenemende uitzichten op de bergen, gletsjers en watervallen terwijl de trein naar het topje van de White Pass op 873 meter hoogte klimt!

Reizen in de buurt van White Pass Railroad

Logo Doets Reizen Amerika

White Pass Railroad