De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Mather Camping ligt aan de zuidelijke rand van het Grand Canyon National Park in het noorden van Arizona. De Grand Canyon is gigantisch en zeer indrukwekkend. De imposante Canyon is zo’n 450 kilometer lang, 6 tot 30 kilometer breed en 1.600 meter diep. De South Rim is populair en eenvoudig toegankelijk en wordt jaarlijks door meer dan 5 miljoen mensen bezocht. Wanneer je een rondreis maakt met een camper os Mather Campground de perfecte uitvalsbasis.

Van alle gemakken voorzien
De camping is de enige in Grand Canyon Village en telt in totaal 327 kampeerplaatsen. De plaatsen zijn van alle gemakken voorzien zoals een kampvuurplaats met kookrooster, picknicktafel en verspreid over de camping vind je toilet/douche huizen en waterpunten. Alles wat een kampeerder nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Goed om te weten, de plaatsen hebben geen "hook-up's", maar er zijn genoeg services plekken beschikbaar. De campingplaatsen worden ruimschoots voorzien van schaduw door de diverse bomen, zoals Pondersoa pijnbomen, Pinyon en jeneverbessen die er groeien. 

Spectaculaire uitzichten
De camping ligt op een kleine 2 km van de rand van de canyon. Breng vooral een bezoek tijdens de zonsopgang of ondergang, je zult versteld staan van de schitterende gele, oranje en rode kleuren op de Grand Canyon. Vanaf de camping kun je een shuttlebus nemen die je naar het bezoekerscentrum brengt. Tip, breng een bezoek aan het Yavapai Geologisch Museum waar je alles leert over de totstandkoming van de Grand Canyon. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mather Campground

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Mather Campground gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Mather Campground