De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vanuit Tucson kun je via Interstate 10 west en de Highway 80 naar de westernstadjes Tombstone en Bisbee rijden. Een rit van zo’n 155 kilometer. Bij deze oude stadjes lag halverwege de negentiende eeuw nog de grens van de beschaving. Wanneer je het stadje inrijdt heb je het gevoel dat je terug gaat in de tijd.

Tombstone 

Dit "stadje" heeft de bijnaam 'The Town Too Tough to Die', vanwege de vele schietpartijen die er plaatsvonden en de wetteloosheid die er heerste. Nu is het een museumstadje met veel schilderachtige gebouwen uit de periode rond 1880. De trottoirs zijn van hout en er staan nog ouderwetse saloons. Zoals Big Nose Kate, waar de bediening sfeervol gehuld gaat in kledij uit 1880. 

En als je er toch bent, neem dan ook even een kijkje in het oude courthouse en op de begraafplaats Boothill Graveyard. Hier staan de meest ongewone grafstenen met opschriften als 'Hanged by Mistake' of 'Killed by the lndians'. 

Bisbee  

Dit pioniersstadje ligt zo’n dertig kilometer ten zuiden van Tombstone. De geschiedenis hier is wat vreedzamer dan in Tombstone en Bisbee is ook welvarend gebleven. De laatste open kopermijn werd hier in 1975 gesloten. De ondergrondse Queen Mine is nog wel open voor bezoek. Trek wel iets warms aan, want met nog geen tien graden kan het aardig koud zijn. 


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Tombstone gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Tombstone