Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Het Fillmore District is het Live Music District van San Francisco en in tegenstelling tot andere wijken in de stad. Op elke avond wordt live muziek uitgevoerd in vier, vijf of zelfs zes locaties in de buurt. Het Fillmore Auditorium heeft meer dan 200 hoofdartiesten die het hele jaar door geboekt zijn.

Hoewel het Fillmore District van San Francisco vele veranderingen heeft ondergaan sinds de oprichting meer dan een eeuw geleden, is één ding consistent: het is een van de meest levendige en lang bestaande entertainment districten in San Francisco, een buurt waar muziek al meer dan honderd jaar verweven is in het weefsel van het dagelijks leven.

Op het eerste gezicht oogt deze wijk misschien wat rommelig, maar voor muziekliefhebbers (vooral rock en jazz) is het een ‘hot spot’. In het Fillmore Auditorium bestijgen regelmatig gevestigde namen en jong talent het podium. Er zijn verschillende restaurants waar regelmatig livemuziek gespeeld wordt. 

Het Fillmore District is een entertainmentbestemming. Overdag en 's avonds is de omgeving van het district zo gevarieerd dat het een mix van culturen heeft die hun eigen persoonlijkheid inbrengen. Van de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap zijn er jazz- en bluesclubs, van de Japanse gemeenschap zijn er 'California rolls' en karaoke, en van de begintijd van de rock and roll is er het legendarische Fillmore Auditorium.

Reizen in de buurt van Fillmore District

Logo Doets Reizen Amerika

Fillmore District