De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het Golden Gate Park werd wereldberoemd toen het in de jaren '60 werd overlopen door honderden hippies en hun Flower Power. Tegenwoordig komen locals hier graag relaxen en genieten van de groene omgeving en de rustieke meren. In het park ligt de beroemde Japanse Tea Garden. Bloemenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Conservatory of Flowers. Ook het Academy of Sciences is fantastisch. In dit unieke, interactieve museum leer je alles over de meest wonderlijke natuurverschijnselen.
Op zondag is het Golden Gate Park dicht voor motorvoertuigen en is het een feestje om rond te lopen.

Dit park werd in 1871 aangelegd en is één van de grootste door mensen aangelegde parken ter wereld. Het park dankt zijn beroemdheid aan de talloze hippies en hun Flower Power, die het in de jaren zestig van de vorige eeuw domineerden. De ontwerper is de Schotse landschapsarchitect John 

McLaren, die het park liet volplanten met uit de hele wereld afkomstige bomen, heesters en struiken. Het park heeft ook veel rustieke meren en interessante musea (zoals het M. H. de Young Museum, zie verderop), Science museum met een aquarium, een arboretum en de Dutch Windmill (met een door koningin Wilhelmina geschonken bloementuin).  

In het park liggen de beroemde Japanese Tea Garden, met daarin een pagode, mysterieuze waterpartijen, bruggetjes, de Verzonken Tuinen, kronkelende wandelpaden, een tempelpoort, een rotstuin en natuurlijk het theehuis, waar thee wordt geserveerd met een gelukskoekje. Bloemenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Conservatory of Flowers. Op zondag is het Golden Gate Park dicht voor motorvoertuigen en is het een feestje om er rond te lopen. Trek voor een bezoek aan deze oase in de stad minimaal twee uur uit. 

Reizen in de buurt van Golden Gate Park

Logo Doets Reizen Amerika

Golden Gate Park