De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Lassen Volcanic National Park

37 Actueel reisaanbod

Lavabeddingen, zwarte as, rookpluimen, zwaveldampen, meren, dichtbossen modderige warmwaterbronnen, Lassen Volcanic National Park in het noorden van California is een verrassend park. Dwars door het park loopt de Highway 89 naar Manzanita Lake. De rit voert langs hoge bergwanden, stroompjes, watervallen, hete bronnen en brullende putten met zwaveldampen, een prachtige tocht!

Wanneer je het bijzondere landschap echt goed wilt zien, raden wij je aan te wandelen naar de top van de Lassen Peak voor een adembenemend uitzicht. Het park begon als twee kleine nationale monumenten, Lassen Peak en Cinder Cone.

Lavalandschappen en zwaveldampen

Het prachtige natuurgebied van Lassen Volcanic National Park bestaat uit vulkanisch landschap, waarvan Lassen Peak het middelpunt markeert. Deze 3.187-meter meter hoge vulkaan is al ruim een eeuw niet uitgebarsten, maar hij is wel degelijk actief. Dit Nationale Park is dé plek om naartoe te gaan om de brute kracht van moeder natuur te aanschouwen. In Lassen Volcanic National Park kom je namelijk maar liefst vier vulkaansoorten tegen – schildvulkaan, stratovulkaan, sintelkegel en lavakoepel – die je letterlijk ziet borrelen en stomen!

Laat je verrassen door Lassen

Lassen Volcanic National Park is een schatkamer van indrukwekkende landschappen en waanzinnige uitzichten, die je eenvoudig met de auto kunt bereiken via de scenic drive. Maar de échte pareltjes bereik je via een van de vele hiking trails. Wandel over de smalle voetbruggen van Paradise Meadow Trail of klim naar de top van Lassen Peak voor een adembenemend uitzicht op de vulkanische vallei. Wat je óók zeker niet mag missen zijn de fantastische kleuren van Bumpass Hell. Ondanks de kokende modderpoelen en hete stoomgaten, kun je hier zelfs in juni en juli nog sneeuw en ijs tegenkomen! Hopelijk heb je een sterke maag, want de zwavelvelden stinken wel behoorlijk.

Warmlopen voor vulkanen

Voor de hoogtepunten in Lassen Volcanic heb je zeker een hele dag nodig. De beste manier om optimaal te genieten is door te overnachten op een camping óf in het nabijgelegen stadje Mineral. Op nog geen 15 minuten rijden van het park vind je onder andere de rustieke Mineral Lodge. Omdat Lassen Volcanic National Park minder bekend is dan andere Nationale Parken in Californië kun je in de Mineral Lodge in alle rust opladen voor óf na je avonturen in het park, zonder de drukte van vele toeristen.

Voeg Lassen Volcanic National Park toe aan je rondreis

Al het moois van Noord-Californië verzamelt zich in Lassen Volcanic National Park. Alleen al door de adembenemende natuur en hoogtepunten is Lassen de perfecte bestemming om toe te voegen aan je rondreis door Amerika. Ga je dit fantastische natuurpark ontdekken, mis deze hoogtepunten dan zéker niet:

  • Gooi sneeuwballen in juli op de Bumpass Hell Hike;
  • Test je neusvleugels boven een van de vele zwaveldampen;
  • Beklim de 3.187-meter hoge en met sneeuw bedekte Lassen Peak;
  • Bezoek verschillende vulkaansoorten verspreid door het park;
  • Wandel de uitdagende, maar buitengewone Paradise Meadow Trail;
  • Neem een duik in het heerlijke Manzanita Lake;
  • Sluit de dag perfect af in de rustieke Mineral Lodge.
Logo Doets Reizen Amerika

Lassen Volcanic National Park