Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Redwood National Park

37 Actueel reisaanbod

Californië is het thuis van de oudste én hoogste boomsoorten ter wereld: de Redwood Tree. In het gematigd regenwoud van Redwood National Park valt het hele jaar door neerslag, waardoor je meer dan 500-jaar oude bomen aantreft van soms wel 90 meter hoog. Niet onder de indruk? Ga dan maar eens naast de recordhoudende Tall Tree van 112 meter hoog staan! In Redwood National Park besef je pas écht hoe groots de natuur is.

Méér dan alleen hoge bomen

Wat ooit bestond uit vier afzonderlijke State Parks is samengevoegd tot één uitgestrekt Nationaal Park, dat bekend staat als de thuisbasis van de hoogste bomen ter wereld. De enorme mammoetwouden zijn gevuld met reusachtige Redwoods (of kustmammoetbomen), kabbelende beekjes, en allerlei fantastische diersoorten, zoals herten, vossen en elanden. Hoewel Redwood National Park vaak wordt gezien als reusachtig bosgebied, bezit het park ook over uitgestrekte prairielandschappen, rivierpaden en ruige kustlijnen. Met name aan de kust vind je een rijke mix van steile rotswanden, kustmeren, zandstranden, getijdenpoelen én bijzonder wildlife, waaronder walvissen, pelikanen en zeearenden.

Beroemde reuzen en dikke mistbanken

Het natuurpark heeft een prachtige kustlijn met mooie stranden, spannende hiking trails en panoramische wegen, zoals de Newton Drury Scenic Parkway. Wandelliefhebbers volgen de toegankelijke Big Tree Wayside Trail langs de grootste bomen van het park, waaronder de 112-meter hoge Tall Tree. Onder de indruk van de reus? Wacht maar tot je de beroemde Shrine Drive Thru Tree ziet! Deze immense boom heeft een gat, dat door blikseminslag is ontstaan, waar je doorheen kunt rijden of lopen. Heb je nog energie over? In de Lady Bird Johnson Grove spot je nóg meer Redwoods die omringd worden door de dikke mistbanken, waar de Californische kust bekend om staat.

Geen tijd te verliezen

Een bezoek aan alle hoogtepunten in Redwood National Park neemt zéker een hele dag in beslag. Gelukkig zijn er genoeg plaatsen om te overnachten in en rondom het park. Overnacht op een camping in het Redwoodbos, in een nabijgelegen lodge of in een van de omliggende plaatsjes. Met name het stadje Brookings is een ideale uitvalsbasis, omdat de nachten daar een stuk koeler zijn.   

Wat je gezien móét hebben in Redwood National Park

De wonderlijke natuur van Redwood National Park is niet in woorden uit te drukken. Daarom is dit natuurpark een absolute must see tijdens je rondreis door West Amerika. Wie het oogverblindende landschap met eigen ogen gaat zien, mag deze hoogtepunten niet missen:

  • Volg de Newton Drury Scenic Parkway en mis niets van de immense woudreuzen;
  • Rijd of loop door de opengespleten Shrine Drive Thru Tree;
  • Doe een beroep op je nekspieren terwijl je naar de 112-meter hoge Tall Tree kijkt;
  • Wandel de weerzinwekkende Big Tree Wayside en Lady Bird Johnson Grove trails;
  • Ontdek de veelzijdige mix van steile rotswanden, kustmeren en getijdenpoelen;
  • Spot elanden, herten en vossen of zelfs walvissen en zeeleeuwen.

Reizen in de buurt van Redwood National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Redwood National Park