Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Estes Park is een sfeervolle plaats aan de voet van de machtige Rocky Mountains. Een verblijf in Estes Park tijdens een reis door Colorado staat garant voor avontuur, waarbij de kans reëel is dat je oog in oog komt te staan met wildlife. Terwijl de prachtige, bosrijke omgeving van Estes Park zich tijdens de zomermaanden uitstekend leent voor het maken van wandeltochten, is de plaats tijdens de wintermaanden een paradijs voor actieve reizigers die de bosrijke trails willen verkennen op de langlauflatten of met warme sneeuwschoenen!

Estes Park is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Rocky Mountain National Park. De kans is daarom groot dat je tijdens je rondreis door de Amerikaanse Rockies verblijft in Estes Park. 

Ontstaan van Estes Park

In het midden van de 19de eeuw vestigden zich in wat nu Estes Park is een aantal veehouders, waaronder Joel Estes. Al snel werd het een vakantieoord voor de rijken. Dit waren vaak Engelse aristocraten, die de schoonheid van de Rockies hadden ontdekt. Uit die periode stamt het oude, luxe Stanley Hotel, waar de horrorfilm ‘The Shinging’ werd opgenomen. Neem hier zeker even een kijkje als je op vakantie bent in Estes Park.  

Prospect Mountain en activiteiten in Estes Park

In Estes Park is een Aerial Tramway naar Prospect Mountain. Het uitzicht vanaf Prospect Mountain is erg mooi. ’s Zomers kun je in Estes Park volop paardrijden, golfen, raften, rotsklimmen en ’s winters is het een uitvalsbasis voor langlaufers. Ook wandelen en mountainbiken zijn activiteiten die veel worden ondernomen in Estes Park. Bij Lakes Estes kan je naast vissen ook kajakken of Suppen.

Overige bezienswaardigheden in Estes Park

Estes Park beschikt over een aantal leuke musea. Enkele aanraders zijn; Lula W Dorsey Museum, MacGregor Ranch Museum and Office en het Estes Park Museum. Daarnaast is er een outdoorpark met verschillende klimroutes op verschillende hoogtes, leuk als je met kinderen door Colorado reist.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Estes Park gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Estes Park